Het was tot de laatste seconde nagelbijten, maar het was Ajax niet gegund gisteravond. Heel begrijpelijk als jij, als rasechte Amsterdammer, een traantje hebt gelaten. Met de volgende 4 tips zijn we hopelijk snel over de teleurstelling heen!

Uithuilen

We geven het misschien niet graag toe, maar vrijwel iedereen heeft af en toe behoefte aan een lekker potje janken. Vooral na zo’n wedstrijd als gisteravond. Uit onderzoek blijkt dat huilen erg gezond is. Het verlicht pijn/teleurstelling, helpt tegen stress en de tranen doden bacteriën. Dus trek je Ajax-huispak aan, ga op de bank liggen en laat de tranen maar komen!

Comfort food

Pizza, vette hamburgers, ijs, frietjes, chocolade – het valt allemaal onder comfort food. Al dit lekkere eten zorgt ervoor dat je endorfine aanmaakt, waardoor je binnen no time weer helemaal gelukkig bent! Heb jij nog snacks over van gisteravond? Die komen vandaag goed van pas.

Lees ook: Monument voor Marc

Focus op de Eredivisie en Europa League

Vergeet niet dat Ajax nog kans maakt om de Eredivisie te winnen en misschien wel één van de favorieten is om de Europa League binnen te slepen. We hebben als Ajacieden dus helemaal geen tijd om lang verdrietig te zijn. Vandaag nog even uithuilen, dan gaan we er vanaf morgen weer met goede moed tegenaan!

Wees trots

Behalve teleurgesteld zijn we vooral heel erg trots! Trots op de spelers, trots op onze club en trots dat wij onszelf Amsterdammers mogen noemen. Zondag winnen en we staan weer met 6 punten los, stevig bovenaan.

 

Tekst Boris van Leeuwen Foto Freepik