Zin in een jazzy avondje? In Amsterdam vind je meerdere jazzlocaties om te genieten van legendarische live jazzoptredens!

  1. HET GEVELTJE Bloemgracht 170
   Het Geveltje
   Het Geveltje is een nachtcafé in de Jordaan. Op deze jazzlocatie is er elke dinsdag een jazz jamsessie onder leiding van wisselende sessieleiders. Publiek en muzikanten zijn welkom van 22:00 tot 01:00 uur. Toegang gratis.
  2. NORTH SEA JAZZ CLUB Pazzanistraat 1
   North Sea Jazz Club
   Grote namen in een intieme setting, geheel in New Yorkse stijl: aan tafel dineren, zo ongeveer bij de artiesten op schoot. In de NSJC zie je live concerten van kleine en grote namen in een intieme setting. Net als op het North Sea Jazz Festival ontdek je nieuwe artiesten en hoor je het hele jaar door verschillende muziekstijlen.
  3. COTTON CLUB Nieuwmarkt 5-H
   Cotton Club Amsterdam
   Elke zaterdagmiddag van 16:30-20:00 uur is er een jazzconcert in de Cotton Club, een van de oudste jazzcafé’s in hartje Amsterdam. Met Anton Drukker (bas) en Dick Verbeeck (drums) speelt er een geweldige ritmesectie en onder de solisten kom je op deze jazzlocatie de top van de Nederlandse jazz tegen.
  4. BROUWERIJ DE PRAEL HOUTHAVENS Nieuwe Hemweg 2
   De Prael
   Naast de populaire Bingo avond op de woensdag wordt er elke zondag door verschillende muzikanten vanaf 14.00 uur live jazz gespeeld in het proeflokaal.
  5. CAFÉ CASABLANCA Zeedijk 26-E
   Cafe Casablanca
   Casablanca is de oudste en meest fameuze jazzclub van Nederland. Vele jazzsterren hebben hier op het podium gestaan en nog steeds klinken hier de klanken van gerenommeerde artiesten en iedere week spelen er meerdere big bands zoals de Biggles Bigband, de Soulrebels Bigband en de Bucket Big Band.
  6. CAFÉ ALTO Lange Leidsedwarsstraat 115
   Cafe Alto
   Live jazz, zeven dagen per week van 22:00 tot 02:00 of 03:00 uur. Vaak springen bevriende muzikanten het podium op om mee te spelen, waardoor elke avond een verrassende belevenis kan worden.
  7. CAFÉ DE ENGELBEWAARDER Kloveniersburgwal 59-HS
   Cafe De Engelbewaarder
   Elke zondag wordt er van 16:30 tot 19:00 uur een jamsessie gehouden, geleid door Jacko Schoonderwoerd, Victor de Boo en Leo Bouwmeester.
  8. DE HEEREN VAN AEMSTEL Thorbeckeplein 5
   De Heeren van Aemstel
   Bij de Heeren van Aemstel zijn er diverse avonden met live jazzmuziek. Al jaren vertonen hier de beste Amsterdamse, nationale maar ook internationale jazzartiesten hun kunsten op de Amsterdam Wednesday Night Live Jazzavond.
  9. NEL AMSTELVELD Amstelveld 12
   Nel Amstelveld
   Elke maandagavond, het hele jaar door: Live Jazz NeLSessions. Hosts: Daan Herweg en Laurens Priem. Deze jazzlocatie is gratis toegankelijk.
  10. CAFÉ VAN LEEUWEN Keizersgracht 711
   Cafe van Leeuwen
   Elke zondag live jazz van 20:00-22:00 uur met diverse artiesten. De jazzagenda vind je op de Facebookpagina van Café Van Leeuwen.