De maandelijkse column van de Hoofdredacteur nr. 5.18

De vriendelijke tuinman Timme keek me aan met zijn guitige, knappe kop en zei: ‘ik zit dus van de week in de sportschool en wat denk je? Word ik ineens aangesproken op mijn foto in de rubriek van Intratuin Amsterdam (zie pagina 43). Iemand kwam op me af en zei: ‘hé, jij bent toch die gast uit Mokum Magazine?’ Ik twijfelde geen seconde, haalde pen en papier uit mijn binnenzak en ik heb de sympathieke tuinbaas natuurlijk meteen om zijn handtekening gevraagd.
Nog geen week later ontmoette ik de overbuurman van Brouwerij De Prael uit de Oudezijds Armsteeg, die met zijn opvallende prethoofd al regelmatig voorbijkwam in onze Party-rubriek (check pagina 9). Ook hij vertelde enthousiast dat hij was herkend door een wildvreemde. Het trollenleger van Dotan ziet nu waarschijnlijk groen van jaloezie als ik er nog twee schepjes bovenop doe: ook Joki Beerendonk, die goed werk verricht met haar Canta KaraJoki in de strijd tegen Alzheimer, vertelde me dat ze ontzettend veel positieve reacties en blijken van waardering heeft gekregen. Vorige maand was ze onze Held van de Buurt in De Pizza-­ bakkers-rubriek. En ook de mailbox van onze fantastische Ajax-columnist Robert Leon stroomt maandelijks vol na het verschijnen van weer zo’n pareltje van zijn hand. Ons Aller Ajax vind je deze maand op pagina 34.
Als ik dit soort dankbare anekdotes hoor, ben ik altijd onbeschrijfelijk trots.

Niets is zo leuk als (h)erkenning of zomaar een pluim op je hoed gestoken te krijgen.

En ik zal het je nog sterker vertellen: ik had laatst zelf ook mijn allereerste ‘one minute of fame-momentje’. Nota bene tijdens het boodschappen doen bij de Albert Heijn op het Haarlemmerplein, waar ik mét bril en zónder mijn Mokum-pet voor het rek van de Honig kruidenmixen stond. Een wat oudere dame bleef naast me staan, kreeg een glimlach van oor tot oor op haar gezicht en wees even kort naar me. Ze keek me nog eens doordringend aan, begon een beetje beschaamd te grinniken en zei, met een heerlijk Amsterdams accent: ‘sorry hoor, maar u lijkt in een flits op Philippe Geubels!’

Martijn van Stuyvenberg

Hoofdredacteur Mokum Magazine

 

Check de video’s van Martijn via het YouTube-kanaal van Mokum Magazine. https://www.youtube.com/user/Mokummagazine