Eindelijk weer Magic Circus! In 2021 presenteert het Amsterdams Stadscircus de voorstelling ØPFANG boordevol modern circusvermaak. Het Magic team vangt het publiek op en neemt hen mee in een magische wereld. Jong en oud, want Magic Circus is óók leuk voor kinderen.

Niet te oubollig en zeker niet te pretentieus modern. Vanaf vrijdag 9 juli toert Amsterdams favoriete circus weer door de wijken. Oost, Oud-Zuid, Zuidoost, Osdorp, het Erasmuspark en het Oosterpark worden deze zomer bezocht. Na de zomervakantie volgen nog enkele wijken. In het moderne circus gaat het om vallen en opstaan, struikelen en stijgen, loslaten en opvangen.Dat opvangen gebeurt soms letterlijk door de acrobaten. Niet alleen op het podium, maar ook hoog daarboven zonder vangnet. Kortom, circus als spiegel van de maatschappij.

Magic Circus biedt Øpfang. Biedt alternatieven voor het maandenlange beeldschermstaren. In ØPFANG beleef je gevederde vrienden, komische verwikkelingen, rondrazende raddraaiers, stoelenstapelaars, maanlandingen, hangvolwassenen, zoveel touwtjes dat er geen eind aan vast te knopen is en vele andere betoverende circusacts. Alles live, echt en bijna aanraakbaar. Eindelijk weer samen écht iets beleven!

ØPFANG

Het begrip Øpfang dateert uit de tijd van de Vikingen. Historisch onderzoek leert dat zij niet zomaar woestelingen waren, maar ook familiemensen. Vikingen koesterden gastvrijheid oftewel Øpfang. Tot op de dag van vandaag is dat in woord en daad in Scandinavië terug te vinden.

Magic Circus is ook gastvrij en spant voor zijn bezoekers een maatschappelijk en cultureel vangnet. Vangt hen op en stoomt hen klaar voor een nieuw en beter normaal. Laat je vallend onderdompelen in eigentijds circus.

TOURNEE

Watergraafsmeer – Radioweg, Vr 9 t/m Zo 11 juli
Oud-Zuid – Haarlemmermeerstraat, Wo 14 t/m Zo 18 juli
Zuidoost – Anton de Komplein, Ma 19 t/m Wo 21 juli
Osdorp – tegenover de Meervaart, Vr 23 t/m Ma 26 juli
De Baarsjes – Erasmuspark, Do 29 juli t/m Zo 1 augustus
Oost – Oosterpark, Wo 4 t/m Zo 8 augustus

Kaarten zijn online verkrijgbaar via magic-circus.nl of vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling aan de circuskassa. In winkels met een circusposter en online zijn kortingsbonnen te vinden. In het circus houdt men vast aan de 1,5 meter afstand tussen personen van 12 jaar en ouder uit verschillende huishoudens. Vaccinatiebewijzen of corona-testen voor een bezoek zijn daarom niet nodig.

Wil jij 2 tickets winnen? Mail dan jouw gegevens (naam, mail, telefoon en adres) naar win@mokummagazine.nl en maak kans!