Lekker! Een pindakaasreep of een mueslibar als tussendoortje. Toch zijn ze vaak te vet en te zoet. De Consumentenbond heeft nu een kaart gemaakt van vijftig gezond ogende snacks. Mokum Magazine deed een onderzoek of mensen weten welk tussendoortje gezond is en welke niet.

We lieten twee proefpersonen een keuze maken uit verschillende producten en vroegen hen om de tussendoortjes op volgorde te leggen van minst naar meest gezond. De proefpersonen hadden keuze uit:

  • Hero B’tween Pinda €0,21
  • Liga Evergreen €0,28
  • Snelle Jelle €0,35
  • Snicker €0,81
  • Eat Naturel €0,93

De prijs is per reep/stuk

Proefpersoon 1

De eerste persoon dacht dat de Snickers het minst gezonde tussendoortje is. Daarna kwam in volgorde van minst naar meest gezond: Snelle Jelle, Liga en B’tween. De gezondste snack was volgens haar Eat Naturel.

Proefpersoon 2

De tweede persoon dacht ook dat de Snickers het ongezondst was. Daarna koos hij voor B’tween, Liga en Eat Naturel. Het meest gezonde snack was volgens hem de Snelle Jelle.

De juiste volgorde

De juiste volgorde van minst naar meest gezond volgens de Consumentenbond is: Snickers, B’tween Pinda, Eat Naturel, Snelle Jelle en Liga Evergreen. Conclusie: de proefpersonen hadden beiden gelijk dat de Snickers het ongezondst was, maar verder hadden ze niets goed.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tekst Boris van Leeuwen Foto Concumentenbond/Boris van Leeuwen