Die crunchy bodem van koekjes en die zachte, romige vulling: voor cheesecake kun je ons ’s nachts wakker maken. Welke Amsterdamse zaak wint de fel begeerde 10 van Mokum Magazine?

1. Cheesy cakes

Cheesy Cakes

Utrechtsedwarsstraat 73
Prijs: €5,20
Oordeel: Een dikke koekbodem in combinatie met vanille en roomkaasvulling, met een vleugje citroen voor net dat beetje extra: dit is hemelse perfectie!
Cijfer: 10

2. Betty Blue

Betty Blue

Snoekjessteeg 1
Prijs:
€4,40
Oordeel: Complimenten voor de feestelijke verpakking. Maar het gaat om de inhoud en daar is bij deze krachtpatser ook niks mis mee. De vulling zou iets frisser mogen.

3. LUCY’s Cheesecakes

LUCY’s Cheesecakes

Rokin 8
Prijs: €5,50
Oordeel: Prachtige en kleurrijke zaak in hartje Amsterdam voor (cheese)cake en chocoladeliefhebbers. Deze volle en romige punt smelt meteen weg in je mond.

4. Majesteit Taart

Javastraat 75
Prijs: €4,50
Oordeel: Prachtig vormgegeven, maar de bodem (met een vleugje kaneel) is ietwat plakkerig. De royale citroensmaak maakt deze vorstelijke cheesecake buitengewoon fris en fruitig.

5. Bakers & Roasters

Eerste Jacob van Campenstraat 54
Prijs: €5,00
Oordeel: Met twee vestigingen is B&R inmiddels een begrip in Amsterdam. Deze klassieke creamy cheesecake vindt in de frambozensaus een prima partner in crime.

6. Sugar & Spice Bakery

Zeedijk 75
Prijs: €4,25
Oordeel: Van deze giga unit kun je bijna met z’n tweeën eten. Twee kritische kanttekeningen: de bodem is ditmaal wat droog en de aardbeien (optioneel) verbloemen een bijsmaakje.

Meer tests lezen? Klik hier!

Productie Remco Buma, Martijn van Stuyvenberg