Baklava is een traditioneel Turks dessert dat bestaat uit met gemalen noten gevulde laagjes filodeeg. Waar scoor je de lekkerste van Amsterdam?

 

1 Alsham Delights

Tussen Meer 58
Prijs: €10,55
Oordeel: Hier begint het feestje al bij de chique tas waarin we de cadeaubox met prachtig ogende baklava’s meenemen. We proeven hoge kwaliteit gemalen pistache, walnoten en cashewnoten. Onze smaakpapillen maken een folkloredansje van vreugde.
Cijfer: 10 

2 Bereket

Burgemeester de Vlugtlaan 33
Prijs: €10,00
Oordeel: Voor heerlijke baklava’s en andere Turkse lekkernijen ben je hier aan het juiste adres. Het deeg is romig en dat matcht uitstekend bij de iets meer uitgesproken, zalige notenvulling.

3 Şerifoğlu

Tussen Meer 219-221
Prijs: €12,45
Oordeel: Terecht wordt de baklava van Şerifoğlu als een smaaksensatie aangeprezen. Deze krokante traktatie lijkt wel een knapperig gebakje dat uiteenvalt en smelt in je mond. Verrukkelijk!

4 Divan

Javastraat 121
Prijs: €10,00
Oordeel: Hier proef je baklava zoals je ze ook in Turkije proeft. Deze bijna boterkoekachtige traktatie is vol van smaak en niet eens zo machtig. Afiyet olsun (eet smakelijk)!

5 Kahvealti

Bos en Lommerweg 285
Prijs: €10,00
Oordeel: Mooi gelaagde baklava, ietwat nattig en een stevige bite. Heel verrassend komt het zoetje op het laatst.

6 Effendy

Rozengracht 148
Prijs: €12,00
Oordeel: Deze iets grotere baklava’s zijn wat zoeter, sappiger en plakkeriger dan die van de collega’s. De ultieme droom voor zoetekauwen.

Productie Remco Buma, Robert Plat, Martijn van Stuyvenberg