Een gerenommeerde traiteur is bevorderlijk voor een goed humeur! Aan de hand van een lasagne bolognese komen we tot de conclusie dat Amsterdamse traiteurs culinaire hoogstandjes afleveren.

1 Traiteur Beet

Aalsmeerweg 55-HS
Betaald: €9,50
Oordeel: Lasagne met rundvlees, verse groenten en een bolognesesaus: zo wordt de lasagne bolognese omschreven op de menukaart. Mogen wij hieraan toevoegen dat we nog nooit zo’n geweldige, kruidige en karaktervolle lasagnetoren hebben geproefd?
Cijfer: 10

2 Feduzzi

Scheldestraat 63
Betaald: €15,25
Oordeel: Voor deze tot in de puntjes verzorgde delicatesse betaal je weliswaar ietsje meer, maar dit is met recht een delicatesse. Van deeg tot mozzarella: je proeft de kwaliteit van alle ingrediënten. En is hier nou een klein scheutje wijn gebruikt voor de saus? Verrukkelijk!

3 Renzo’s

Van Baerlestraat 67
Betaald: €12,60
Oordeel: Bij deze pastajuwelier staat elk gerecht bekend als pure verwennerij. De lasagne met rundergehakt, ricotta en spinazie is afwisselend, uitdagend en wordt bij elke hap spannender. Tip: serveer de rucola bij een take-away bestelling er ‘los’ bij.

4 GEWOON eten en meer…

Cornelis Krusemanstraat 50-HS
Betaald: €12,80
Oordeel: Een giga romige unit die is gevuld met giga veel groenten: dat vinden wij niet gewoon, maar gewoonweg fantastisch. Een opvallende bijrol wordt vervuld door de bijzonder lekkere kaas.

5 Traiteur LIV

Gerard Doustraat 224
Betaald: €9,25
Oordeel: Bij deze klassieke gegratineerde lasagne bolognese valt als eerste de lekkere ovensmaak op, maar ook het verfijnde, smaakvolle gehakt en de volle bechamelsaus.

6 Saffraan Traiteur

Jan Pieter Heijestraat 128
Betaald: €8,30
Oordeel: Van een traiteur verwachten we een iets spannender bakje, maar de lasagne is mooi en zorgvuldig gelaagd, smeuïg en de saus is heerlijk. Het deeg is wel iets te zacht en er mag wat zout bij.

Productie Remco Buma, Robert Plat, Martijn van Stuyvenberg