Als de temperaturen stijgen tot boven de 25 graden heeft je lichaam eigenlijk geen kleding meer nodig om je warm te houden. Om een hoop rare blikken en een boete van €380,- te voorkomen, raden we je niet aan om in je blootje over straat te gaan. Wat we je wél aanraden? Lees onze tips!

Stoffen

De juiste stoffen kiezen is de eerste oplossing. Dun geweven stoffen, zoals katoen en linnen zijn de beste opties. Synthetische stoffen kan je beter vermijden, zoals polyester en viscose.

Kleuren

Het is een inkoppertje, maar kleding met een lichte kleur werkt verkoelend tijdens deze hete dagen. Witte kleding stoot warmte af, terwijl zwarte kleding juist warmte opneemt. Vind je wit een beetje saai? Ga dan voor lichtgeel, de kleur van dit seizoen!

Gewicht

Let erop dat je kleding niet alleen een lichte kleur heeft, maar ook gemaakt is van een licht materiaal. Wijde kleding, met zo min mogelijk gewicht werkt het meest verkoelend. Gelukkig zijn wijde items helemaal in deze zomer, dus is er genoeg aanbod.

Accessoires

Heb je vanwege het warme weer niet veel kleding aan en wil je je outfit opleuken? Ga dan voor zomerse accessoires. Hoedjes, sieraden of haarbandjes – je merkt er (qua warmte) niks van, en je ziet er gelijk een stuk modieuzer uit!

 

Tekst Isa Wessels Foto Unsplash