Waar op Centraal Station vind je de lekkerste snelle hap om (eventueel) mee te nemen en van te smikkelen? Mokum Magazine zoekt het uit!

 

Julia’s

Bij velen is Julia’s al een bekende naam. Je vindt bij de Italiaan verschillende soorten pasta, een salade of een broodje. Je kan in beide filialen in Centraal Station (Westtunel en IJhal) aan een tafeltje zitten maar natuurlijk is to go ook een mogelijkheid zodat je meteen door kan met je reis.
Tip van Mokum Magazine: Ravioli Norma. Dat is ravioli met tomatensaus, basilicum, aubergine, spinazie en Italiaanse kaas.
Prijs: klein €8,25, middel €10,25, groot €12,25

Salsa Shop

Salsa Shop is een Mexicaans tentje aan het einde van de Westtunnel richting het IJ. Bij het bestellen begin je met een basis van burrito, taco, salade, of een bowl met rijst. Daarna kan je kiezen van een vulling van kip, gegrilde groenten, pittig vlees, chili sin carne (de vegetarische variant van chili con carne) of varkensvlees. Vervolgens kan je nog kiezen van diverse toppings als mais en kaas en dan kies je als laatste je saus. Ook hebben ze sides als nacho’s of quesadillas.
Tip van Mokum Magazine: quesadillas met barbacoa (pittig vlees).
Prijs: €6,45

Döner Company

Döner kebab, letterlijk draaiend vlees, bestaat sinds de 11e eeuw. Het broodje döner kebab zoals wij die nu kennen is voor het eerst geserveerd in 1972 in Berlijn door Kadir Nurman, een Turkse restaurateur. Bij Döner Company kan je naast een broodje kebab ook andere dingen als een wrap, Turkse pizza en een kapsalon kopen.
Tip van Mokum Magazine: döner box met döner, friet, kaas, salade en saus.
Prijs: €9,50

EXKi

EXKi is een plek waar je gezond en verantwoord kan eten. Ze hebben verschillende soorten soepen, verse quiches, empanadas, salades en nog veel meer. Laat je niet afschrikken door de wortel in het logo, ook een zoetekauw kan hier terecht. Ze hebben namelijk verschillende soorten taarten. Op de shirts van de medewerkers staat: ‘Find your healthy place,’ ze willen echt gezond eten promoten. Naast hun locatie in Amsterdam hebben ze ook restaurants in België, Luxemburg, Frankrijk en Spanje.
Tip van Mokum Magazine: lasagne.
Prijs: €9,00

BackWERK

Nog een bekende naam. Bij BackWERK vind je een variatie van vers gemaakte broodjes, bagels, croissants, dagverse smoothies, pretzels en saucijzenbroodjes.
Tip van Mokum Magazine: bagel met kruidenroomkaas.
Prijs: €4,25

De Volkslust

De Volkslust begon in 1880 als een Antwerps Bakhuys. De bakker in Antwerpen bakt nu niet meer, maar heeft wel acht locaties in Nederland waar je terecht kan voor een ontbijtje, een omelet, baguette, salade, soep of een bagel.
Tip van Mokum Magazine: croque Madame. Dat is een croque-monsieur met een versgebakken ei erbovenop.
Prijs: €12,00

Zest Juices

Meer zin in een sapje, smoothie of milkshake? Ga dan langs bij Zest Juices. Je kan daar kiezen van een breed menu met zo’n 22 verschillende drankjes en je kan ook je eigen drankje samenstellen precies zoals jij het wilt. Daarnaast hebben ze ook havermout en yoghurt met vers fruit en muesli te koop.
Tip van Mokum Magazine: chia pudding met blauwe bessen en kersen.
Prijs: €4,00