Zwemmen met een full make-up look is niet aan te raden, maar de meeste vrouwen vinden een beetje kleur op hun gezicht toch wel prettig. Heel begrijpelijk! Door middel van de volgende tips en tricks zit jij aankomende zomer stralend aan het zwembad.

 

  1. Breng de producten in de juiste volgorde aan

Breng eerst zonnebrandcrème aan, dan een primer en dan pas je make-up. Op deze manier blijft je make-up goed zitten. Voor het allerbeste resultaat is een setting spray aan te raden. Spray deze over je make-up (op zo’n 20 cm afstand). Je look is nu onverwoestbaar!

 

  1. Gebruik waterproofmascara

Waterproofmascara is wat dikker dan andere mascara’s. Om spinnenpoten te voorkomen is één laagje waterproofmascara vaak dus genoeg. Heb je geen waterproofmascara in huis? Dan kun je je gewone mascara waterproof maken door middel van een speciale topcoat. De Proof It! Waterproof Top Coat van NYX is onze favoriet.

 

  1. Longlasting lipstick

Zwemmen, eten, drinken, zoenen – wat je ook doet, een longlasting lipstick blijft de hele dag op z’n plek zitten. Vooral de Rimmel Provocalips lippenstift werkt erg goed!

 

  1. Blotting paper

Last van een glimmende huid in de zomer? Gebruik blotting paper. Blotting paper gaat glimmen tegen, maar tast je make-up niet aan. Ideaal!

 

  1. Dep je gezicht bij het afdrogen

Als je make-up perfect is blijven zitten tijdens het zwemmen, zou het zonde zijn als je je look op het laatste moment nog verpest. Let daarom goed op bij het afdrogen en dep je gezicht voorzichtig droog.

Tekst Isa Wessels Foto Freepik