Een warme kop chocolademelk als je verkleumd door de stad fietst: het maakt de winter in Amsterdam nét even iets aangenamer. Waar scoor je de lekkerste hot choco van 020?

1. Metropolitan Deli

Warmoesstraat 135
Prijs: €3,40
Oordeel: In de chocoladefabriek van Kees Raat wordt de chocolademelk uit een choco-tank-die-je-eigenlijk-thuis-wil-hebben getapt. We proeven vloeibare chocolade, die zó verrukkelijk is dat je de wereld om je heen even vergeet. Vol van smaak, maximaal genot!
Cijfer: 10

2. Pompadour

Huidenstraat 12
Prijs: €3,50
Oordeel: Een sjieke zaak vol strakgetrokken dames. Ze serveren heerlijke zachtzoete, romige en luchtige chocolademelk met een pittig cacaobittertje als afdronk. Maar waarom heeft deze stijlvolle tearoom nog geen bijpassende Pompadour to-go bekertjes?
Cijfer: 9

3. Moods

Lindengracht 249
Prijs: €3,50
Oordeel: ‘You will come back for this hot chcolate!’, wordt ons verteld. Zaakje met kombucha, fritz-kola, matcha en bananenbrood. Alleen maar toeristen en de bediening spreekt Engels. De chocolademelk wordt met Belgische chocolade bereid. Lekker, maar lauw.
Cijfer: 7 1/2

4. Puccini

Staalstraat 21
Prijs: €3,00
Oordeel: ‘Goed roeren, dan wordt het vanzelf chocolademelk’. Ah, dat wordt een kop hete melk met een choc-o-lait stick erin. Zoet, slap en fantasieloos. We krijgen er wel een heerlijk Domori 42% chocolaatje bij.
Cijfer: 7

5. Urban Cacao

Huidenstraat 30hs
Prijs: €4,00
Oordeel: Iets te lauwe en waterige chocolademelk met een weinig uitgesproken smaak. We krijgen een bijna tot de rand toe gevulde cup, maar voor deze prijs mag je net iets meer verwachten.
Cijfer: 6

6. Chocolate Company

Stationsplein 17-B
Prijs: € 3,90
Oordeel: Weer zo’n chocostick, maar nu keuze uit 50 smaken. De ‘gewone’ hotchocspoon en de Toffee Temptation worden ons aanbevolen, maar die smaken allebei naar een koffie verkeerd met ergens in de verte een vleugje chocolade.
Cijfer: 5 1/2