De lekkerste pannenkoeken van 020 

Hoe hang je de toerist uit in je eigen stad? Door bij zes pannenkoeken restaurants een pancake met kaas en spek te bestellen! Waar eet je de lekkerste? 

1. MOAK Pancakes

De Clerqstraat 34
Prijs: 14,00
Oordeel: Bij MOAK zijn ze verliefd op geweldig eten. Wij zijn op onze beurt verzot op de inrichting én op de zeer originele drielaags ‘Mancake’-pannenkoek met cheddar en verrukkelijke bacon.
Cijfer: 10

.

2. Pancakes Amsterdam

Berenstraat 38
Prijs: 9,80
Oordeel: De honing, poedersuiker, stroop en (kaneel-)suiker staan al op tafel. Flinterdunne pannenkoek, hier en daar iets te weeïg, maar lekkere kaas en kwaliteitsbacon. Bij het weggaan krijgen we twee schattige klompjes als souvenir.
Cijfer: 9

3. The Pancake Bakery

Prinsengracht 191
Prijs 10,75
Oordeel: ‘Wait to be seated’, staat er. We worden voorbijgelopen door een pittige serveerster die ons niet eens begroet en dan sta je – net als Ajax – meteen met 1-0 achter. Aandachtspuntje: licht aangebrande pancake, maar wel heel knapperig.
Cijfer: 8

4. Upstairs

Grimburgwal 2
Prijs: 9,25
Oordeel: Via een giga steile trap kom je op de eerste etage. Onlangs kreeg Upstairs bezoek van The Real Housewives of Beverly Hills. ‘It was worth waiting’, zegt een Amerikaan tegen ons over zijn drijfnatte en vette pannenkoek.
Cijfer: 7

5. Candela

Bilderdijkstraat 61
Prijs: 9,25
Oordeel: Gezellig en rommelig zaakje in Oud-West. Zeer ruim belegde pannenkoek met gesmolten (geraspte) kaas en dikke plakken bacon, maar waarom een kaneelsmaak bij een hartige pannenkoek?
Cijfer: 7

6. De Hop

Amstelpark 12
Prijs: 7,95
Oordeel: Prachtige, ruime locatie. De vrolijke bediening serveert een mooi gebakken, niet te vette pannenkoek met een zoetig bijsmaakje.
Cijfer: 7