Zondagavond, tijd voor de Eredivisie samenvattingen bij Studio Sport. Natúúrlijk met een bordje bami met saté op schoot! Bij welke Amsterdamse buurtchinees haal je de lekkerste?

1. Lucky House

Willemsstraat 22
Prijs: 8,75
Oordeel: De buurtchinees waar alle vaste klanten door Ping en Jimmy met hun voornaam worden begroet. De heerlijk gekruide, malse kipsaté is een smaaksensatie en ook de verrukkelijke bami is een voortreffelijke mix van groenten en vlees. By far de winnaar.
Cijfer: 10

2. Happy Corner

Plantage Middenlaan 30
Prijs: 8,00
Oordeel: Een goed gemarineerde kipsaté in een lichtpittige, zachte en zoete saus. Deze uitstekende runner-up verdient ook een compliment voor de smaakvolle bami.

3. Pagode

Bilderdijkstraat 74
Prijs: 9,40
Oordeel: Pagode is al sinds 1969 een begrip in Amsterdam-West. De bami is lekker, maar iets te plakkerig en zowel de kip als de saus is net iets te basic.

4. Wong Koen

Middenweg 267
Prijs: 10,00
Oordeel: Over Wong Koen lopen de meningen uiteen. Wij aten een wat saaie bami goreng met een iets te droge kipsaté en een te dikke saus. Desondanks ruim voldoende.

5. Hap Li

Admiraal de Ruijterweg 450
Prijs: 8,50
Oordeel: Het lijkt allemaal net iets te snel in elkaar geflanst. De bami is taai en flauw en oogt niet fris. De saté kan net door de beugel, maar is weinig spraakmakend.

6. Nieuw Peking

Van Baerlestraat 166
Prijs: 11,00
Oordeel: Waarom deze prijs en dan toch het allerkleinste bakje bami? En is die ananasschijf bedoeld om de gefrituurde kip in een wat zure satésaus een friszoete smaak mee te geven?