Le Pain Quotidien

Spuistraat 266
Prijs: € 10,15
Oordeel: Extra quichekeurig zijn vanwege de prijs is niet nodig. Het grootste exemplaar van deze test bevat een zeer krokante bodem, is met verrukkelijke kruiden op smaak gebracht en je krijgt er een huge bak salade bij. Heerlijk in het kwadraat.

Cijfer: 10

Klaver 4

Utrechtsestraat 4

Prijs: € 8,95

Oordeel: Mooi gebakken en fraai vormgegeven quiche, zeer romig van smaak door de lekkere geitenkaas. Je krijgt er een grote bak salade en dressing bij. Prima runner-up.

Cijfer: 9

Frankie’s Corner

Jan Pieter Heijestraat 95
Prijs: € 3,50
Oordeel: Een schattige, ronde traktatie met een volle smaak en veel ei. Roomkaas is hier het geheime wapen en dat is een meer dan uitstekende verrassing.

Cijfer: 8 1/2

Le Salonard

Eerste van der Helststraat 21
Prijs: € 4,81
Oordeel: Deze sappige dikkerd druipt na van de verse spinazie. De bodem is iets te droog en als geheel is het meer een broodje spinazie-omelet.

Cijfer: 8

Traiterie Chef

Raamsteeg 5
Prijs: € 4,00
Oordeel: Door een overload aan spinazie ziet deze quiche er niet meteen uitnodigend uit en bovendien is de kaas te overheersend. Voor verbetering vatbaar.

Cijfer: 7 1/2

Toos & Roos

Herengracht 309
Prijs: € 8,95
Oordeel: Ongelukkig wordt deze quiche bovenop wat sla in een veel te grote bak geserveerd. Dit lelijke groene, ietwat aangebrande eendje is een vrij neutraal niets-aan-het-handje.

Cijfer: 7