Het klinkt zo simpel: een shot espresso toevoegen aan een flinke hoeveelheid melk(schuim), maar waar scoor je de lekkerste latte macchiato van Amsterdam?

1 Bocca

Kerkstraat 96

Prijs:
€ 3,50
Oordeel: Terwijl Wicked Game van Chris Isaak op de achtergrond klinkt, bestellen we een ‘short white’ in deze prachtige zaak. De Overijsselse melk en de karaktervolle, intense koffie geven de concurrentie het nakijken.
Cijfer: 10

 

2 CT Coffee & Coconuts

Ceintuurbaan 282-284

Prijs: € 3,20
Oordeel: Oordeel: Wát een te gekke sfeer hangt er in deze schitterende, ruime en drukke hotspot in Oud-Zuid! De iets te lauwe latte macchiato drinken we in één teug op en we blijven nog effe hangen.
Cijfer: 9 1/2

 

3. Tazzina

Brouwersgracht 139

Prijs € 2,80
Oordeel: Op een druilerige donderdagmiddag lijkt de ietwat verveelde barista er niet zo’n zin in te hebben, maar ze slaagt er wél in om een prima combi te maken van de volle melk van De Zaanse Hoeve en de Italiaanse Segafredo koffie.
Cijfer: 9

 

4. Starbucks

Utrechtsestraat 9

Prijs: € 3,35
Oordeel: Starbucks wordt weleens de McDonald’s van de koffie genoemd en die vergelijking snappen we wel. Dit is een toegankelijke en makkelijke niets-aan-de-hand doordrinker.
Cijfer: 8

 

5. Coffee & Juices

Hugo de Grootplein 16

Prijs: € 3,20
Oordeel: Deze latte macchiato is lekker romig, maar een dubbele espressoshot is geen overbodige luxe.
Cijfer: 7 1/2

6. Benji’s

Wibautstraat 196

Prijs: € 3,-
Oordeel: Ook weer zo’n prachtige hangout waar je de ‘urban feel’ kunt ervaren. Koffiebranderij Peeze mag alleen wel iets pittiger uit de hoek komen.
Cijfer: 7