Het is ‘s avonds na tienen en je staart naar een lege koelkast. Wat is de beste avondwinkel van Amsterdam?

1 Sterk

De Clerqstraat 7

Totaalbedrag: € 11,34
Oordeel: Hemelse brownies, Holtkamp gebak, Amsterdamse producten, heerlijke stamppotten uit eigen keuken en zo kunnen we nog uren op de culinaire loftrompet blazen. De gedoodverfde favoriet is met gemak kampioen van de avondwinkeldivisie.

2 Kokkes

Zeilstraat 40

Totaalbedrag: € 14,00
Oordeel: Keurig nette avondzaak met een ruim assortiment en lekkere afhaalmaaltijden die je zelf kan samenstellen. Bonuspuntje en hulde voor het ‘wij helpen u niet als u aan het bellen bent’-bordje.

3 Dolf

Willemsstraat 79

Totaalbedrag: € 13,00
Oordeel: Een ruime avondwinkel die ervoor zorgt dat auto’s voortdurend dubbel geparkeerd staan en de Willemsstraat blokkeren. De warme maaltijden zien er verrukkelijk uit.

4 Martin’s avondwinkel

Jan van Galenstraat 106

Totaalbedrag: € 14,-
Oordeel: Een lekker rommelig buurtsupermarktje (met snackbar) die al 67 jaar bestaat. Een verbouwinkje zou geen kwaad kunnen.

5 John

Niasstraat 10

Totaalbedrag: € 15,-
Oordeel: Op de kassabon blijkt deze vestiging ‘Avondverkoop Schenk’ te heten. Zou de Appie ook weleens voor de grap ‘Lidl’ op de bon zetten? Huiselijke inrichting, maar een beperkt assortiment.

6 Mina

Van der Pekstraat 48-hs

Totaalbedrag: € 13,90
Oordeel: Een prima avondwinkel (en belhuis) voor al je noodzakelijke benodigdheden en Dr. Oetker pizza’s. Maar je komt er niet voor een onvergetelijke dijenkletser.

avondwinkel Amsterdam