Bij het aanbreken van de kerstperiode denk je natuurlijk als eerste aan een mooie kerstboom. Er zijn veel verschillende soorten bomen – en om die reden lichten we er vier voor je uit.

De Nordmann

De Nordmann is één van de meest geliefde en verkochte kerstbomen in Nederland. Dat komt door de mooie glanzende donkergroene naalden die niet prikken. Deze boom geurt lekker bij aanraking. Hij is populair vanwege zijn stevige naalden die bijna niet uitvallen. De Nordmann is een wat bredere en stoerdere kerstboom met mooie lagen en is verkrijgbaar vanaf 60 tot en met 300 centimeter. Bij Intratuin verkopen we de Nordmann gezaagd.

De fijnspar

De traditionele kerstspar siert veel Nederlandse woonkamers rondom de feestdagen. Het is een blijvend groene naaldboom, waarbij de naalden bij een boom met kluit nauwelijks uitvallen. Hij verspreidt direct een geweldige dennengeur door je huiskamer en is prachtig donkergroen van kleur. Deze soort geurt het beste, maar laat als eerste zijn naalden vallen. De fijnspar heeft brede takken en een mooie piramidevorm. De naalden van de fijnspar prikken. De traditionele fijnspar is verkrijgbaar vanaf 60 tot en met 250 centimeter. Bij Intratuin wordt de traditionele fijnspar gezaagd verkocht.

De blauwspar

De blauwspar heeft – zoals de naam al zegt – een prachtige blauwgrijze gloed. Hij heeft een mooie piramidevorm en uitwaaierende takken die mooie ‘etages’ vormen. Daardoor is hij makkelijk te versieren met kerstballen of grotere hangers. De blauwspar geurt heerlijk bij aanraking en de naalden vallen niet snel uit. Een nadeel van deze boom zijn de prikkende naalden. De blauwspar is verkrijgbaar vanaf 60 tot en met 200 centimeter. Bij Intratuin is de Blauwspar gezaagd of met kluit te koop.

Lees ook: INTRATUIN | Appels met Peren(bomen) vergelijken

De Servische spar

De Servische kerstboom wordt ook wel zilverspar genoemd vanwege zijn glanzende grijsgroene naalden. Hij heeft een compacte vorm met sierlijke afhangende takken. Deze opvallende ‘slanke den’ geurt heerlijk, heeft prikkende naalden maar valt niet snel uit. De Servische spar is verkrijgbaar vanaf 40 tot en met 200 centimeter. Bij Intratuin wordt de Servische spar alleen met kluit verkocht.

De Japanse zilverspar

De naam verklapt het al: deze zilverspar komt oorspronkelijk uit Japan en is klein van stuk. De boom heeft veel korte takken dicht op elkaar waardoor die vol gevormd is. Opvallend aan de Japanse zilverspar zijn de witte strepen aan de onderkant van de naalden. De Japanse zilverspar is verkrijgbaar van 60 tot en met 175 centimeter. Deze boom is alleen in pot verkrijgbaar.

TIP!

Is je huis niet geschikt voor een kerstboom, maar wil je toch graag wat kerst in huis halen? Dan kun je overwegen om een guirlande mooi te versieren met kerstlichtjes en kerstballetjes. Als je deze op je eettafel of in je vensterbank plaatst, kun je zonder al te veel ruimte te verliezen toch helemaal in de kerstsfeer komen. Iets traditioneler, maar zeker niet minder leuk is het natuurlijk om een mooie kerstkrans aan je deur te hangen.

 

Tuinman Timme

Hoi Timme, wat is/zijn de beste methode(s) om de groei van mossen tegen te gaan?
J. Nijman

‘Dat ligt eraan waar de mos groeit. Als het om je gazon gaat, is verticuleren of kalken de beste manier om mos te bestrijden. Maar als het om mosgroei op bijvoorbeeld je dak gaat, is het al een stuk ingewikkelder. Mos groeit goed op donkere plekken. Dus als je de plek waar je last hebt van mos lichter kunt maken – bijvoorbeeld door een boom die ernaast staat te snoeien – helpt dat enorm. Verder is en blijft het gewoon erg lastig om volledig te voorkomen dat er mos groeit.’

kerstboom