Het is bijna kerst – en daar hoort natuurlijk een mooie boom bij! Er zijn verschillende soorten bomen, maar het is niet altijd even makkelijk om de juiste kerstboom te vinden. Intratuin Amsterdam helpt je een handje!

De Nordmann

De Nordmann is één van de meest geliefde en verkochte kerstbomen in Nederland. Dat komt door de mooie glanzende donkergroene naalden die niet prikken. Deze boom geurt lekker bij aanraking. Hij is populair vanwege zijn stevige naalden die bijna niet uitvallen. De Nordmann is een wat bredere en stoerdere kerstboom met mooie lagen en is verkrijgbaar vanaf 60 tot en met 300 centimeter. Bij Intratuin verkopen we de Nordmann gezaagd.

De fijnspar

De traditionele kerstspar siert veel Nederlandse woonkamers rondom de feestdagen. Het is een blijvend groene naaldboom, waarbij de naalden bij een boom met kluit nauwelijks uitvallen. Hij verspreidt direct een geweldige dennengeur door je huiskamer en is prachtig donkergroen van kleur. Deze soort geurt het beste, maar laat als eerste zijn naalden vallen. De fijnspar heeft brede takken en een mooie piramidevorm. De naalden van de fijnspar prikken. De traditionele fijnspar is verkrijgbaar vanaf 60 tot en met 250 centimeter. Bij Intratuin wordt de traditionele fijnspar gezaagd verkocht.

De blauwspar

De blauwspar heeft – zoals de naam al zegt – een prachtige blauwgrijze gloed. Hij heeft een mooie piramidevorm en uitwaaierende takken die mooie ‘etages’ vormen. Daardoor is hij makkelijk te versieren met kerstballen of grotere hangers. De blauwspar geurt heerlijk bij aanraking en de naalden vallen niet snel uit. Een nadeel van deze boom zijn de prikkende naalden. De blauwspar is verkrijgbaar vanaf 60 tot en met 200 centimeter. Bij Intratuin is de Blauwspar gezaagd of met kluit te koop.

Lees ook: INTRATUIN | Appels met Peren(bomen) vergelijken

De Servische spar

De Servische kerstboom wordt ook wel zilverspar genoemd vanwege zijn glanzende grijsgroene naalden. Hij heeft een compacte vorm met sierlijke afhangende takken. Deze opvallende ‘slanke den’ geurt heerlijk, heeft prikkende naalden maar valt niet snel uit. De Servische spar is verkrijgbaar vanaf 40 tot en met 200 centimeter. Bij Intratuin wordt de Servische spar alleen met kluit verkocht.

De Japanse zilverspar

De naam verklapt het al: deze zilverspar komt oorspronkelijk uit Japan en is klein van stuk. De boom heeft veel korte takken dicht op elkaar waardoor die vol gevormd is. Opvallend aan de Japanse zilverspar zijn de witte strepen aan de onderkant van de naalden. De Japanse zilverspar is verkrijgbaar van 60 tot en met 175 centimeter. Deze boom is alleen in pot verkrijgbaar.

De bio Boom

De favoriet van Intratuin Amsterdam! Dit is een fijnspar in pot die biologisch is gekweekt. Een bio boom is niet duurder dan een gewone boom. Wel wordt er 10 euro statiegeld gerekend. Als je de boom terugbrengt, krijg je je statiegeld terug. De bomen gaan dan terug naar de kweker en worden weer in de grond gezet, zodat we ze volgend jaar weer kunnen gebruiken. Er is een beperkt aantal biobomen, dus wees er snel bij!

Vraag van Titia Vermeer: Ik heb zin in de kerst, maar ik woon niet zo groot. Zelfs een kleine boom neemt teveel ruimte in beslag. Heb jij leuke/originele tips hoe ik een kleine ruimte toch een beetje kan opleuken?

Tuinman Timme: ‘Als je een kleine kamer hebt waar geen boom in past hoeft dat natuurlijk niet te betekenen dat je het er niet gezellig kan maken. Er zijn superveel verschillende soorten lampjes die je kunt ophangen. Ook kun je bij Intratuin veel verschillende kransen en guirlandes kopen. Deze kun je ook met balletjes en lapjes versieren, dan is het net alsof je een klein boompje op tafel of in de vensterbank hebt liggen.’

kerstboom