Zakkenrollers houden van Koningsdag. Wil jij niet gerold worden? Deze 10 tips voorkomen dat jij slachtoffer wordt van diefstal.

Laat waardevolle spullen thuis

Neem alleen mee wat nodig is. Een duur horloge of een goud armbandje kan je beter thuislaten.

Raak niet afgeleid

Wanneer iemand een praatje met je houdt, let dan extra goed op je spullen. Een zakkenroller heeft verschillende afleidingsmanoeuvres om je te bestelen.

Tassen

Sluit je tas af en draag hem voor je lichaam! Het ziet er niet uit, maar het is wel veilig.

Niks in je achterzak

Dingen die in je achterzak zitten worden er zo uit gegrist, berg je telefoon en portemonnee goed op.

Download een volg app

Ben je te eigenwijs en steelt een dief toch je telefoon uit de achterzak? Zorg er dan voor dat je een volg app op je mobiel hebt, zo kan het device opgespoord worden.

Neem niet te veel geld mee

Om te scoren op de vrijmarkt moet je wel iets waardevols meenemen, geld! Zorg dat je alles contant bij je hebt en neem niet te veel mee, anders ben je in één klap blut. Al je geld kwijtraken kan ook komen doordat jij je koopgedrag niet in bedwang houdt.

Verdeel je centen

Neem je toch iets meer contant geld mee? Verdeel dit onder elkaar. Als één iemand gerold wordt ben je niet meteen alles kwijt.

Zet je tas niet op de grond

Even tot rust komen? Zet je tas nooit naast je neer! Leg hem bijvoorbeeld tussen je benen. Anders is het pech, tas weg.

Niet te vriendelijk blijven

Koningsdag is natuurlijk één groot feest, maar als je wordt aangesproken hoef je niet altijd vrolijk te doen. Vertrouw je de situatie niet? Ga dan volledig op je eigen gevoel af.

Houd je omgeving in de gaten

Even een appje beantwoorden? Kijk goed om je heen en houd je telefoon stevig vast, anders kan je Mokum Magazine de hele dag niet volgen!

Tekst Boris van Leeuwen Foto Freepik