Lang geleden gaf een Joodse Amsterdammer het broodje met royaal veel lever en pekelvlees de naam ‘halfom’. Waar scoor je het lekkerste broodje halfom van Amsterdam?

 

1 Bastiaan Res

Overtoom 474
Prijs: €3,45
Oordeel: Dit broodje halfom overstijgt al onze verwachtingen. De perfecte prijs/smaak/kwaliteitsverhouding. Met een slagveld aan lekker mals vlees en een toefje zachte mosterd als twist schieten ons woorden tekort om deze smaaksensatie te omschrijven.
Cijfer: 10

2 De Schuyt

Johannes Verhulststraat 106
Prijs: €4,25
Oordeel: Een prachtige afgebakken crunchy pistolet, gevuld met smeuïg vlees van de allerhoogste kwaliteit: Van Dam maakt opnieuw de status van topslager waar. Voortreffelijke runner-up.

3 Hergo

Maasstraat 53
Prijs: €3,75
Oordeel: Deze meergranen pistolet bevat uitstekende zachte runderlever met echt Amsterdams pekelvlees, waarbij moet worden opgemerkt dat de lever zich qua smaak op de voorgrond dringt.

4 Comestibles Kinders

Westerstraat 189
Prijs: €3,-
Oordeel: Authentieke zaak in de Jordaan, alom bekend vanwege de ciabatta bolgeri. Dit iets te afgebakken broodje is rijkelijk gevuld met mooi pekelvlees en runderlever dat een zeer verfijnde smaak bezit.

5 In ’t Veld

Hogeweg 1-B
Prijs: €2,50
Oordeel: Let als eerste op de keurige prijs. Verder complimenten voor het nette bijgeleverde schaaltje. Het met peper en zout op smaak gebrachte prima broodje halfom krijgt alleen een kanttekening voor het nét iets te kort afgebakken pistoletje.

6 Bührs

Wittenburgergracht 179
Prijs: €3,60
Oordeel: Deze giga unit is lekker zoutig. Vooral de lever geeft zijn smaak en daarmee z’n visitekaartje af. Ook hier had het pistoletje krokanter gekund.

Productie Remco Buma, Robert Plat, Martijn van Stuyvenberg