Hét recept voor de zaterdagochtend én alle andere dagen van de week, maar waar eet je de lekkerste kaascroissant van Amsterdam?

 

(10 van Mokum Magazine)
De Bakkerszonen

Mosveld 113
Betaald
: €2,30
Oordeel: Deze kraakverse en boterige croissant met gesmolten kaas is fris, luchtig, knapperig en romig tegelijk en de structuur aan de binnenkant is perfect. De allerlekkerste en meest verrassende – en dus de winnaar van deze test!

Pink’s Bakery

Postjesweg 86-A
Betaald: €1,50
Oordeel: Als eerste valt de mooie, ronde vorm op. Daarna smullen we met onze ogen dicht en snakken (lees: smakken) we naar een terrasje in Parijs terwijl we van deze romige en luchtige kaascroissant genieten.

Craft Coffee & Pastry

Gerard Doustraat 103-A
Betaald: €2,50
Oordeel: Prachtig gebakken, krokante kaascroissant. De flinterdunne blaadjes van het deeg zijn kwetsbaar en kraken in je mond. De binnenkant is zacht, maar had iets vetter gemogen.

Zuivelhoeve Tromp

Maasstraat 22
Betaald: €2,35
Oordeel: Naar onze smaak had deze doorbijter wat langer in de oven gekund. Toch is ‘ie rijkelijk gevuld met goede kaas, ook van binnen.

Isken

Zonneplein 1-3
Betaald: €1,98
Oordeel: Een heerlijke croissant die qua smaak doet denken aan een kaasstengel. Goede prijs ook, maar hij had iets meer gevuld mogen worden.

Simon Meijssen

Nieuwe Vijzelstraat 5
Betaald: €2,60
Oordeel: De winnaars van de 10 van Mokum Magazine voor het beste volkorenbrood van Amsterdam hadden waarschijnlijk hun dag niet. Voor deze prijs mag je eigenlijk geen licht aangebrand croissantje met een melige binnenkant van het niveau supermarkt verkopen.

Productie Remco Buma, Robert Plat, Martijn van Stuyvenberg