Omdat de bakker volgens het welbekende konijntje uit de klassieke mop nog steeds geen ‘worteltjestaart’ verkoopt, tippen we deze maand de beste adresjes voor de lekkerste carrot cake van Amsterdam.

(10 van Mokum Magazine)
1 Melly’s Cookie Bar

Nieuwezijds Voorburgwal 137
Betaald: €4,50
Oordeel: Deze mooi gedecoreerde luchtige carrot cake met een bijna spekkoek-achtige structuur is heel zacht van smaak, waarschijnlijk mede veroorzaakt door die geweldige frosting. Alles klopt. Dit is de meest verrassende, hemelse worteltaart.

2 De Laatste Kruimel

Langebrugsteeg 4
Betaald: €4,70
Oordeel: Zo’n nonchalant gebakken tante Sjaan uit de Jordaan-taart. ‘Ziet eruit om op te vreten’, noteren we. En wát een geweldige mix van smaken heeft deze traktatie, die is afgetopt met een flinke laag roomkaas frosting en amandelschaafsel. Ook deze móet je een keer geproefd hebben!

3 De Drie Graefjes

Rokin 130
Betaald: €5,00
Oordeel: Dit is een megazware unit, de Titanic onder de carrot cakes in deze test. En wat is deze dubbeldekker goed gevuld met een royale hoeveelheid ingrediënten. Magnifieke caloriebom!

4 De Koffieschenkerij

Oudekerksplein 27
Betaald: €3,70
Oordeel: Dit is weer zo’n knusse plek die elke Amsterdammer ooit eens bezocht moet hebben. Pal naast de Oude Kerk proeven we de prachtig gebakken carrot cake met zo’n knapperige buitenkant en een heerlijke ovensmaak. Geen roomkaas nodig om het oordeel ‘verrukkelijk’ te vellen.

5 Small World

Binnen Oranjestraat 14
Betaald: €4,25
Oordeel: De eigenaar blijkt een ware entertainer. Tegen een mevrouw met een opvallend enkelbandje: ‘u bent zojuist ontsnapt uit de gevangenis, zie ik?’ De vers gebakken carrot cake wordt verpakt in een leuk kanootje en heeft een lekkere, grove structuur. Goede smaak, kruidig, maar ook een beetje nattig.

6 Blushing

Paulus Potterstraat 30-A
Betaald: €5,50
Oordeel: Bij deze carrot cake zouden we er bijna een vergrootglas bij vragen, want voor deze prijs krijgen we een wel héél klein puntje in verhouding met wat de concurrentie biedt. Het is ook de zoetste worteltaart die we hebben geproefd, maar de vulling van dit glutenvrije exemplaar is om je vingers bij af te likken.

Productie Boris van Leeuwen, Robert Plat en Martijn van Stuyvenberg