Vroeger werd er gegild voor The Beatles en de Rolling Stones. In de jaren 90 vielen we flauw  door de Backstreet Boys en Take That. Daarna werden de pubermeisjes verliefd op One Direction en Justin Bieber. En nu zijn K-pop (Koreaanse pop) groepen opeens helemaal in. Weleens gehoord van BTS, Blackpink en EXO?

 

BTS

Bij K-pop moet je absoluut niet denken aan Psy’s ‘Gangnam Style’ of aan mierzoete pop. De muziek van de band bevat veel R&B, hiphop en EDM-invloeden. De jongens zingen daarnaast niet alleen, maar rappen en dansen ook nog. Een concert van BTS is een perfect uitgevoerde productie. Alles klopt eraan en ook dat wordt gewaardeerd.

BlackPink

Wie meer van de meisjesgroepen is dan van de boybands is er goed nieuws. Want ook de K-popgroep Blackpink verovert de wereld. Door BTS krijgen meer Koreaanse groepen aandacht en BlackPink maakt hier goed gebruik van. Door met z’n vieren op te treden (wat gebruikelijker is in het westen) en ook door Engelstalige woorden te gebruiken. Het zijn mooie meisjes dus ze zijn voor veel pubers een voorbeeld.

EXO

Deze groep bestaat uit twaalf getalenteerde boys. Hierdoor zijn zij juist zo groot geworden. Ook opvallend: ze dansen nagenoeg perfect synchroon. Dit is heel knap, zoals de meeste leden uit de groep ook zijn volgens de fans…

Tekst Boris van Leeuwen Foto Pixabay