Het is alweer 10 jaar geleden dat enkele ondernemers de hoofden bij elkaar staken om een uniek – en niet meer weg te denken – meerdaags jazzfestival op te zetten in Amsterdam. Niet in de RAI of in een andere bekende Amsterdamse evenementenlocatie, maar in en rondom het Red Light District. Red Light Jazz

Het Red Light District, een buurt waar de uit de Verenigde Staten afkomstige jazzmuziek in de jaren twintig en dertig aan land is gekomen om daar voor altijd te blijven klinken. Operatie geslaagd, want op 9, 10 en 11 juni 2023 vindt de 10e editie plaats van het Red Light Jazz Festival. En dat is een feestje waard!

Amsterdam telt mee in de internationale jazzwereld

Met dit jaar onder andere Joris Teepe & Rob van Bavel, Anton Goudsmit en het John Engels Kwintet met ‘Remembering The Diamond Five’. Het centrale thema is Amsterdam wereldjazzstad (Amsterdam World Jazz City). Hiermee wil het Red Light Jazz festival laten zien dat Amsterdam meetelt in de internationale jazzwereld.

Lees ook: Candy Dulfer: ‘Ik wil wel 118 worden!’

Vier locaties

Het hoofdprogramma vindt dit jaar plaats op vier locaties: Grand Hotel Krasnapolsky, de Industrieele Groote Club (IGC), de Waalse Kerk en Casablanca, zijnde het oudste en enig overgebleven historische jazzcafé van Amsterdam. Concerten op de genoemde hoofdlocaties kunnen alleen worden bezocht met een geldig entreebewijs. Deze zijn online te bestellen via de website www.redlightjazz.com. Maar in meer dan 20 buurtlocaties vinden in het festivalweekend eveneens jazz-optredens plaats die allemaal ‘gratis’ toegankelijk zijn. De aftrap vindt plaats op 9 juni met de nestor van de Nederlandse jazz: Hans Dulfer!

Meer weten? Ga naar www.redlightjazz.com