Het lijkt te mooi om waar te zijn: shop ’til you drop, zónder dat je je portemonnee of pinpas hoeft te trekken. Mokum Magazine mocht deze week één minuut gratis winkelen bij het Kruidvat. Een flinke kassabon voor rekening van Kruidvat, maar feest bij de Voedselbank! 

Deze week werd het spiksplinternieuwe filiaal van de drogisterijketen geopend aan de Kalverstraat 226. En niemand minder dan Mokum Magazines eigen hoofdredacteur Martijn van Stuyvenberg mocht de 932ste winkel op wel heel bijzonder wijze inwijden. Een hele eer, want Martijn werd uitverkoren door Amsterdamse Kruidvat-klanten. Gewapend met een stapel lege winkelmandjes mocht hij onder het oog van winkelmanager Karin van Duin-Tromp een minuut lang gratis winkelen, en shopte in zestig seconden maar liefst 450 euro aan shampoo, douchecrème en andere verzorgingsproducten bij elkaar. Allemaal voor een goed doel: de Amsterdamse Voedselbank. Want laten we wel wezen: met de dure feestdagen in aankomst kunnen onze minder bedeelde stadgenoten echt wel wat extra’s gebruiken.

Allemaal voor de Voedselbank
Martijn van Stuyvenberg, die als een razende Roeland door de winkel scheurde, is ontzettend blij met de minuut gratis winkelen: “Ik wil Kruidvat en alle klanten hartelijk bedanken voor de steun. Ik heb veel kunnen shoppen om zoveel mogelijk te kunnen verzamelen voor de Voedselbank. Mokum Magazine organiseert een wekelijks evenement voor Amsterdammers, in samenwerking met de Voedselbank Amsterdam. Hiermee kunnen wij hopelijk zoveel mogelijk mensen helpen. Daarbij komen de verschillende producten goed van pas en dat is geweldig!” Wie de Voedselbank ook wil helpen met geld en goederen: giften zijn meer dan welkom.

Hier zie je Martijn in actie:

Fotografie: Inge Mol/Hollandse Hoogte.