Wonen in Amsterdam, in een omgeving met veel licht, lucht, ruimte, groen en water. Het kan in nieuwbouwproject IJgenwijs op Centrumeiland, op loopafstand van het IJmeer. Hier woon je beschut en licht, duurzaam en comfortabel, in een robuust en tegelijkertijd transparant gebouw. De appartementen variëren in oppervlakte van 62 tot 177 vierkante meter. De prijzen beginnen bij 325.000 euro (v.o.n.). De verkoop is gestart.

IJgenwijs, appartementen, maisonnettes en penthouses op Centrumeiland

IJgenwijs bestaat uit 34 appartementen, met drie, vier of vijf kamers. De woningen op de begane grond hebben een tuin, de appartementen op de verdiepingen daarboven een balkon of loggia. De meeste woningen zijn gelijkvloers, maar je kunt ook kiezen voor een maisonnette: een appartement over twee lagen. Op de bovenste woonlaag liggen de penthouses, met extra veel buitenruimte en een prachtig uitzicht op Centrumeiland en het nabij gelegen Strandeiland. Alle woningen worden fraai afgewerkt, met een complete keuken en badkamer. Van een aantal woningen kun je heel goed een woon-werkwoning maken, of een woning met een aparte ruimte voor de au pair of voor het verlenen van mantelzorg.

Wonen in Amsterdam, in een gebouw met de menselijke maat

Bij het ontwerp, verzorgd door architectenbureau Elephant, staan duurzaamheid en de menselijke maat voorop. Het resultaat is een perfecte balans tussen licht, openheid, privacy en beschutting. IJgenwijs is gebouwd als vier afzonderlijke stadsvilla’s met elk een eigen entree en lift. De gevels krijgen natuurlijke tinten en verticale elementen, die een knipoog zijn naar de smalle en hoge grachtenpanden verderop in de binnenstad. Een fijne plek in IJgenwijs wordt de beschutte, groene binnentuin. Over groen gesproken: IJgenwijs wordt een heel duurzaam gebouw, met onder meer zonnepanelen, warmtepompen en waterbuffering. Met het regenwater dat op het dak wordt opgevangen, worden de bovenste appartementen op zonnige dagen gekoeld en wordt de binnentuin bevloeid.

Belangstelling? Schrijf je in of neem contact op met de makelaar

Heb je belangstelling voor een woning in IJgenwijs op Centrumeiland in Amsterdam? Schrijf je dan nu in via de projectsite of neem contact op met Hallie & Van Klooster Makelaardij: 020-4950650. De prijzen lopen uiteen van 325.000 tot 775.000 euro. Deze prijzen zijn vrij op naam, op basis van jaarlijkse erfpachtcanon.

Wonen in Amsterdam, alle voorzieningen om je heen

IJgenwijs komt in een groene en waterrijke omgeving, nabij een stadspark en diverse voorzieningen, zoals scholen, kinderopvang, een supermarkt en een pittoreske jachthaven. De levendigheid van IJburg ligt om de hoek en het centrum van Amsterdam is heel goed met de tram te bereiken. Je kunt hier rustig en duurzaam wonen, met alle ruimte om je heen, en toch in een stedelijke omgeving.