Herman van Veen komt met zijn ensemble naar Carré met De Voorstelling. Vanaf 25 oktober speelt hij 28 keer (waarvan op 12 januari 2024 de 600ste keer is). Een unieke mijlpaal: geen enkele artiest heeft zo vaak op het toneel gestaan van het ruim 135-jarige Carré.

Van Veen maakte 52 jaar geleden zijn solodebuut in Carré. Om precies te zijn was dat op 5 mei 1971, met de voorstelling Harlekijn. Hierin toonde hij al zijn typerende mix van muziek, poëzie, kleinkunst, dans en visuele elementen. Hierna volgden nog tientallen programmas.

Madeleine van der Zwaan, directeur Koninklijk Theater Carré: Ongelofelijk, hoe Herman de lat maar blijft verleggen en elke avond bijzonder maakt, telkens weer. Vol trots heb ik hem symbolisch de sleutel van Carré overhandigd – ook daarin is Herman uniek. We verheugen ons op deze nieuwe mijlpaal.

Lees ook: Herman van Veen over zijn leven in cijfers: ‘Carré is het fijnste theater’

Van Veen brak twee jaar geleden het recordvan het grootste aantal solo-optredens in Carré. Het oude record stond op naam van Toon Hermans, die in totaal 556 keer solo op het iconische toneel stond.

Vrijdag 27 oktober verschijnt Van Veens nieuwe verzamelalbum In Vogelvlucht 3. Het wordt in verschillende versies uitgebracht: onder andere als enkele LP en CD. Bovendien wordt Van Veens 600ste optreden gevierd met een exclusieve release van In Vogelvlucht 3 op transparant geel vinyl in een gelimiteerde oplage van 600 stuks.

Herman van Veen staat van 25 oktober t/m 21 januari 2024 voor 6 weken in Carré met ‘De Voorstelling’. Kaarten koop je via www.carré.nl

Tekst Boris van Leeuwen Foto Jesse Willems