Er past niks beter bij een druilerige winterdag dan een goed stuk warme appeltaart. Hier scoor je de lekkerste van Amsterdam.

1 Winkel 43

Noordermarkt 43
Als je hier nog nooit ben geweest, moet je direct naar dit gezellige café in de Jordaan. Ze serveren royale porties van hun huisgemaakte appelgebak, die perfect samengaat met een kopje koffie.

2 Café Papeneiland

Prinsengracht 2
Hier smaakt het gebak alsof deze rechtstreeks uit grootmoeders oven komt, met een knapperige korst en een vulling vol sappige appels en warme specerijen. De historische charme van het café voegt een extra vleugje magie toe aan je appeltaartervaring.

3 Koffiehuis de Hoek

Prinsengracht 341
Appeltaart bij Koffiehuis De Hoek is een onweerstaanbare en een waar genot voor de smaakpapillen. De gezellige ambiance en de hartelijke sfeer van het café maken het de ideale plek om te ontspannen.

Lees ook: Test: De lekkerste carrot cake van Amsterdam

4 Café ’t Sluisje

Nieuwendammerdijk 297
Een oergezellig buurtcafé in Noord met super vriendelijke medewerkers en een fijne sfeer.

5 De Laatste Kruimel

Langebrugsteeg 4
Ze hebben een prachtige etalage en wanneer je binnenkomt word je meteen overweldigd door de heerlijke geuren. Je moet wel geluk hebben om een plekje te bemachtigen.

6 Café ONS

Buiksloterweg 27
Deze kroeg ligt vlak bij de Buiksloterwegveer en is dus makkelijk te bereiken van het centrum. En veel mensen menen hier de ‘de beste appeltaart ooit’ gegeten te hebben.

Productie Boris van Leeuwen