Mokum Magazine’s beautyredactrice Isa Wessels doet elke maand verslag van bijzondere (schoonheids-)behandelingen.

Love the skin you’re in

Jolien Skincare is een schoonheidssalon in de Weesperbuurt, opgericht door – je raadt het al – Jolien. Ik ga bij haar langs voor een Shiatsu Treatment, een gezichtsbehandeling die zowel je huid als je energielevel een boost geeft. Allereerst vindt er een intakegesprek plaats, waarbij Jolien me vraagt naar mijn beweging- en voedingsgewoontes. Ook informeert ze naar welke schoonheidsproducten ik gebruik. Ze denkt mee over wat ik in het dagelijks leven zou kunnen veranderen, of welke producten ik kan gebruiken om de conditie van mijn huid te verbeteren. Ik krijg zelfs testers mee van producten die perfect bij mijn huidtype passen, heel fijn! Tijdens de behandeling verwijdert Jolien eerst de onzuiverheden in mijn gezicht. Bij sommige gerstekorrels zit ik flink met mijn tanden op elkaar. Maar wie mooi wil zijn, moet pijn lijden, nietwaar? De rest van de behandeling is heel ontspannend! Jolien masseert me met heerlijke maskers en richt zich op gespannen drukpunten in het gelaat. Met een stralende huid en vol energie keer ik huiswaarts.

Lees ook: BEAUTY | Doe-het-zelf-behandelingen in quarantainetijd!

Nieuwe Achtergracht 3, 1018 XT Amsterdam

Een koud kunstje

Bij Freezlab kun je terecht voor Cryotherapie, een behandeling waarbij je drie minuten lang wordt blootgesteld aan extreme kou (-110°C!). Cryotherapie activeert het immuunsysteem, stimuleert de doorbloeding, bestrijdt depressies en vermindert cellulitis en rimpels. Eerlijk gezegd ben ik mega gespannen voor deze behandeling en stap ik met samengeknepen billetjes de cabine in. ‘Oeh, dit is wel errúg koud! Het slaat op mijn adem. Hoe lang nog? Wat wordt het mistig! Hoe kunnen andere mensen zo ontspannen zijn? Een man staat zelfs rustig te dansen, die zal mij wel een aansteller vinden. Wel een leuk muziekje. Hoe lang nog? Brrrrr, koud! Dit zijn mijn langste 3 minuten ooit!’. Maar als ik uit de cabine stap, valt er een last van mijn schouder. Ik voel me fris, ontspannen en energiek. Ook de dagen na de behandeling voel ik me opgewekt en slaap ik als een roosje.

Olympisch Stadion 36, 1076 DE Amsterdam

Sappig verhaal

‘Een sapkuur? En dan alléén maar sapjes drinken zeker? Nee, dat is niks voor mij!’. Dat zou ik een paar maanden geleden geroepen hebben, maar met de zomer in zicht heb ik me tóch gewaagd aan een driedaagse sapkuur van DrDetoxBox. Zes sapjes en drie shotjes per dag, here we go!

DAG 1
De eerste dag valt me het zwaarst. De sapjes gaan me tegenstaan, ik heb écht trek en voel me futloos.

DAG 2
De tweede dag gaat al een stuk beter. De sapjes gaan me steeds beter smaken en ook mijn hongergevoel wordt minder. Wel heb ik zin in andere smaken dan groente en fruit, vooral zout en hartig mis ik. Ondertussen gaat er van alles door mijn hoofd: kipcorns, patatje oorlog, kibbeling, chips, kaasstengels, knakworsten!

DAG 3
Dag drie vliegt voorbij. Ik merk dat ik energieker word en minder aan eten denk. Best lekker, die sapjes! De dagen na de sapkuur eet ik – tot mijn grote verbazing – een stuk minder dan voorheen. Ik heb genoeg aan één kopje soep of één sneetje brood als avondeten. Als kers op de taart – pardon: het sapje – ben ik drie kilo afgevallen.

www.drdetoxbox.com

Jouw bedrijf in deze rubriek? Mail naar info@mokummagazine.nl

Productie Isa Wessels

behandelingen