Elke editie hebben wij een testrubriek in het blad. Wij zetten de winnaars van 2019 nog één keer in het zonnetje!

Warme Chocolademelk

Metropolitan Deli
Warmoesstraat 135
Prijs: €3,40
Oordeel: In de chocoladefabriek van Kees Raat wordt de chocolademelk uit een choco-tank-die-je-eigenlijk-thuis-wil-hebben getapt. We proeven vloeibare chocolade, die zó verrukkelijk is dat je de wereld om je heen even vergeet. Vol van smaak, maximaal genot!

Muffin

De Drie Graefjes
Rokin 130
Prijs
: €3,-
Oordeel: On-weer-staan-baar goede apple cinnamon-muffin. OMG, dit is zó’n verrukkelijke traktatie. Heaven is a cupcake!

Pizza Calzone

La Festa
Hazenstraat 64
Prijs
: €11,50
Oordeel: Deze prachtig geknoopte calzone is zorgvuldig afgewerkt en het deeg is nergens aangebrand. De vulling bestaat uit onder meer artisjokken, kaas, salami en champignons en met een perfecte bolognesesaus wordt het ineens heel stil aan tafel.

Chocolade Paaseieren

Arnold Cornelis
Elandsgracht 78
Prijs: €8,20
Oordeel:Ambacht op zijn Amsterdams. Grote, feestelijk gedecoreerde chocolade eieren met de beste vullingen. Dit zijn de meest gevarieerde, soms luchtige en soms stevige exemplaren. Hashtag hele zakje leeggegeten.

Steak

Cannibale Royale
Handboogstraat 17-A
Prijs: €22,50
Oordeel: We kiezen voor een biefstuk van 300 gram. Friet en salade moet je erbij bestellen. Met scherpe messen snijden we de uitmuntend bereide sappige biefstuk met een heerlijke rooksmaak aan. Met twee soorten sauzen en uien als garnituur by far de lekkerste.

Pita Gyros

Meat & Greek
Utrechtsestraat 113
Prijs: €7,80
Oordeel: Traditionele gyros in een modern jasje, met gemengde salade, rode ui, zoete cherrytomaatjes en romig zachte tzatziki. Een smaakexplosie van perfect gekruid en geroosterd vlees met verrukkelijke kruiden. Unanieme winnaar!

Alle tests lezen? Klik HIER!

Thai Beef Salad

Bird
Zeedijk 77
Prijs: €12,00
Oordeel: Deze gevarieerde Thai beef salad, die boordevol goed gemarineerd vlees en verrassende ingrediënten zit, bevat citroengras en bamboescheuten als twist en is geblust met een verrukkelijke jus-achtige dressing. Puur genieten!

Cheesecake

Cheesy Cakes
Utrechtsedwarsstraat 73

Prijs: €5,20
Oordeel: Een dikke koekbodem in combinatie met vanille en roomkaasvulling, met een vleugje citroen voor net dat beetje extra: dit is hemelse perfectie!

Focaccia

Beppe Quattro
Roelof Hartstraat 27
Prijs: €5,95
Oordeel: Een Napolitaanse focaccia deluxe met rozemarijn, bassilicum, knoflook, zeezout en extra vergine olijfolie. Need we say more? We hebben de menukaart erbij opgegeten!

Taco’s

Taco Cartel
Van Woustraat 29-H
Prijs: €9,95
Oordeel: De unaniem gekozen winnaar. De Sloppy Joe is gevuld met een perfecte mix van knapperige groente, Romeinse sla, heerlijk vlees, kaas, crème fraîche én een verrukkelijk frisse pico de gallo saus.

Pepernoten

Linnick
Amstelveenseweg 75
Prijs: €5,50
Oordeel: Deze iets grotere pepernoten zijn een lust voor het oog. Mooi gebakken, perfect gezoet en ze hebben een subtiele, boterzachte ovensmaak. Ver-ruk-ke-lijk!

Huzarensalade

Poldervaart
Pretoriusstraat 10

Gewicht: 286 gram
Prijs: €5,28
Oordeel: Deze volgens slagersrecept bereide huzarensalade is ontzettend vlezig en heerlijk zacht. Het onbetwiste huzarenstukje van deze test. Uitmuntend, dikke tien!

Productie Remco Buma, Robert Plat, Martijn van Stuyvenberg, Boris van Leeuwen