Vermoeid van al die eenzame wandelingen langs de grachten? Wij hebben 6 date tips samengesteld waarmee je hem of haar sowieso aan de haak slaat!

1.ย Oordeel niet

Je date komt je richting op gelopen en binnen 10 seconden heb jij je oordeel al klaar. Of sterker nog, jij hebt je date allang veroordeeld op basis van zijn/haar social media profiel. Zonde! Door je (voor)oordeel ga je niet meer vrij je date in. Probeer zo min mogelijk te oordelen. Je zult niet de eerste zijn die wordt verrast door die grappige, lieve of nieuwsgierige kant van je date.

2. Ga naar een single-event

Oeh, dat klinkt spannend. En ook een beetje wanhopig. Een single-event? Bestaat dat? En wat voor mensen kom ik daar tegen? De tijd dat er een taboe zat op singlefeesten is allang voorbij. Er zijn tegenwoordig enorm veel leuke feesten en festivals speciaal voor singles. Een ongedwongen sfeer en je weet tenminste zeker dat die leuke jonge of knappe meid geen relatie thuis heeft zitten. Onze tip: ga samen met een vrijgezelle vriend(in) naar de events van VillaVibes.

3. Stel vragen

Jaja, dit blijft een klassieker. Zeker voor de mannen. Toon interesse en stel vragen. We begrijpen dat het leuk is om heel veel over jezelf te vertellen, maar begrijp dat dat voor de ander ook geldt. Stel vragen en vind juist die gedeelde interesse waar jullie allebei uren over kunnen praten.

4. Ken jezelf en ben jezelf

Jij kent jezelf beter dan wie dan ook. Jij weet wat je aantrekkelijk maakt en jij weet vooral ook waar jij soms net even uit de bocht schiet. Probeer dit niet te verbloemen. Hoe authentieker jij bent, hoe leuker je date je gaat vinden. Jij zou het toch ook niet leuk vinden dat je bij de 3e date erachter komt dat je date daarvoor niet helemaal zichzelf is geweest?

5. Leg jezelf en je date niet te veel druk op

Probeer een eerste date zo luchtig mogelijk aan te pakken. Iedereen hoopt natuurlijk dat er vlinders gaan fladderen en vonken overslaan. Als je met die insteek gaat daten, weet je zeker dat 9 van je 10 dates op niets uitlopen. Heb plezier en stel jezelf achteraf รฉรฉn vraag: wil ik hem/haar nog een keer zien? Als dat antwoord van beide ja is, dan was het de date al meer dan waard.

6. Ga gewoon een weekendje weg

Of ben je gewoon niet zo van daten? Waarbij je allebei de leukste versie van jezelf probeert te zijn. Wil je gewoon op een leuke manier nieuwe mensen leren kennen? Dan ben je niet de enige!

Tekst Joost Vissers Foto singlefeest VillaVibes/IJ-kantine Amsterdam