Dragqueens zijn hysterisch. Dit zijn de 10 leukste van Amsterdam.

1. Corrie Camping

Kleurrijke Corrie runt een eigen restaurant in hartje Amsterdam: ’t Sluisje (Torensteeg 1). Tussen de heerlijke gerechten door schotelt de grande dame ook entertainment van de bovenste plank aan je voor.

2. Lady Galore

Lady Galore is big, bold & beautiful. Deze rising drag-star veroverde Amsterdam in no time met haar perfecte wigs & make-up. Elke zondagavond host ze een travestietenparty in Amstel 54.

3. Jennifer Hopelezz

Wat nou Conchita Wurst? Jennifer Hopelezz staat al jaren bekend als the bearded lady. En met een booty waar Jenny from the Block jaloers op kan zijn.

4. Coco Coquette

Goochelen, tapdansen, zingen, presenteren: deze dame kan echt alles. Ook niet verwonderlijk, want ze zit al meer dan 25 jaar in het vak. Met haar travestiecabaretgroep Chicks with Dicks geeft ze regelmatig leuke shows in Amsterdam.

5. Sugi LaRi


De Lellebel is hét dragcafe van Amsterdam waar Sugi niet alleen de pilsjes tapt, maar ook hysterische shows weggeeft. En dat altijd op standje mega, oftewel: op megahoge hakken!

Lees ook: Ferry Doedens ‘Amsterdam is de stad waar dromen tot leven komen’

6. Karoline Online

Moet je binnenkort een vrijgezellenfeestje of een bedrijfsuitje organiseren? Deze gezellige dame is te boeken voor een onvergetelijke rondleiding over de Wallen.

7. May Day

Waar bekende Nederlanders zijn, daar is May Day. Geen rode loper feest is compleet zonder deze diva.

8. Sparklezz
12049566_966952326683960_3373842936933978011_n
Sparklezz bestaat uit Dita Parlow, April Summer en Lucy de La Rue. Dit Mokumse glamourdiva trio playbackt de sterren van de hemel.

9. Megan Schoonbrood

Miss Travestie 2014, schreef columns voor Viva en verruilde Amsterdam voor… Utopia! Elke dag als Michael te zien op SBS 6, maar we hopen dat haar alter-ego Megan ook snel een keer langskomt.

10. Dolly Bellefleur

Well well, hello! Dolly is grappig, charmant en zet zich in voor de rechten van de homoseksuele medemens. Hiervoor ontving de blondine al eerder het Roze Lieverdje en vorig jaar ook de Andreas-penning uit handen van burgemeester Eberhard van der Laan. You go girl!

dragqueens