Opticien: Ralph Optiek
Bril: Nike Vision
Cap: Mokum Made
Jeans: Amsterdenim
Sweater: The Jordaan Collection
m
Angélique komt uit Amsterdam-Noord en liet ons deze week via info@mokummagazine.nl weten dat Mokum Magazine altijd zo snel op is bij haar vaste Albert Heijn, waardoor mevrouw regelmatig naast het net vist en ons blad dus op een andere locatie moet meenemen. Wereldproblematiek 2.0. Toen we haar vroegen of ze weleens aan een abonnement had gedacht, ook om ons te supporten, kregen we al snel een verontwaardigde reactie terug. ‘Ik ga toch zeker niet betalen voor een gratis blad?!!! Graag verneem ik waar jullie blad nog meer ligt in postcodegebied 1034!!!’ Haar drie uitroeptekens kwamen duidelijk niet voort uit enthousiasme. Twee minuten later kwam er nog een mailtje achteraan: ‘BovenIJ Ziekenhuis en bibliotheek Banne hoeven jullie niet te noemen en zouden jullie zo vriendelijk willen zijn om dit aan te passen op jullie website?!!!’ Wéér die uitroeptekens en ditmaal kwamen ze nóg chagrijniger over. Bijna net zo nors als de communicatie juffrouw van het BovenIJ, die ons anderhalf jaar geleden liet weten dat we – vanwege de coronamaatregelen – absolúút geen exemplaren meer mochten brengen. Hetzelfde gold voor de bibliotheken, omdat die in de coronatijd grotendeels gesloten waren. Om je een korte blik achter de schermen te geven: in de afgelopen 2 jaar was het voor Mokum Magazine soms dus best een pittige logistieke uitdaging om ons blad bij ‘niet-essentiële winkels’ aan te kunnen bieden. Desondanks zijn we er met vlag en wimpel in geslaagd om ons distributienetwerk zelfs uit te breiden met nóg meer grote locaties, veelal supermarkten en tankstations, waar je ons blad kunt meenemen.
‘Fascinerend’, mompelde ik. De redactie keek me vragend aan. ‘Wat zegt het nou over iemand om zulke onvriendelijk geformuleerde e-mails naar ons te sturen met telkens drie van die gefrustreerde uitroeptekens?’ Onze droogste redacteur deed een geruststellende duit in het zakje. ‘Waarschijnlijk is het gewoon een kutwijf. Die moet je met de mantel der liefde bedekken. Ik mail haar zo wel even terug dat wij het allemaal zo fijn vinden dat zij elke maand zo geniet van Mokum Magazine. Wedden dat ze dan een andere toon aanslaat?’ We legden allebei vijf euro in.

Zestien minuten later ontvingen we weer een e-mail. Nu met hoofdletters én uitroeptekens. ‘NOU IK GENIET HELEMAAL NIET, WANT HIJ IS NIET IN NOORD TE VINDEN DUS!!!’ Kortom, gewoon een kutwijf. En vijf euro verdiend.

Martijn van Stuyvenberg
Hoofdredacteur Mokum Magazine

PS Bent u géén kutwijf en wilt u Mokum Magazine elke maand op uw gastvrije deurmat ontvangen? Neem dan voor €2,50 per editie een 2-jarig abonnement op het leukste maandblad van Amsterdam via www.mokummagazine.nl/abonnee