Het Museum Quarter introduceert: de Winter Wonder Walk, een bijzondere wandeling die je meeneemt langs de highlights in het Museumkwartier. Geniet onderweg van verborgen verhalen en hartverwarmende verrassingen.

De Winter Wonder Walk is dagelijks te lopen en neemt je mee langs al het moois dat het Museumkwartier gebied rijk is. De wandeling is superleuk voor het hele gezin en duurt ongeveer 45 minuten, maar Mokum Magazine raadt  je aan om vooral de tijd te nemen voor deze bijzondere ervaring. Zelfs Amsterdammers die al veel weten over de stad zullen een schat aan kennis opdoen over deze historische buurt.

Audiotour van Willem de Ridder

Verrijk je wandeling met de door meesterverteller Willem de Ridder ingesproken audiotour, want hierdoor komt het gebied pas écht tot leven. Met zijn prachtige stem laat Willem je om je heen kijken en hij legt uit waar je op moet letten. Soms laat hij je even stilstaan en wijst hij je op dingen waar je normaal gesproken niet op let als je er gehaast voorbijfietst. Ook vertelt hij een flink aantal spannende, komische en onvergetelijke anekdotes. Want wist je bijvoorbeeld dat je op de Vondelbrug op een oude schuilkelder staat en dat het Museumplein pas in 1903 zijn officiële naam kreeg? Of dat een deel van de tuin van Het Concertgebouw nog altijd wordt gebruikt als moestuin?

De gratis routekaart is af te halen bij diverse locaties in Museum Quarter en is ook te downloaden via museumquarter.com/winter-wonder-walk.