Mokum Magazine duikt deze maand in de wereld van de vegan burgers. Waar scoor je de lekkerste (plantaardige) burger van Amsterdam?

1 Vegan Junk Food Bar

Staringplein 22
Prijs: €12,50
Oordeel: De Mc Cruelty Free ziet er niet alleen heel social media waardig uit, maar is ook nog eens juicy, mals, divers en bevat een hele verdieping cheddar kaas. Een verrukkelijke burger die perfect matcht met de zeer smaakvolle VJFB-saus. Echt heel knap gedaan!

2 Ellis Gourmet Burger

Prinsengracht 422
Prijs: €15,50
Oordeel: De 100% plantaardige Beyond Burger wordt op de menukaart ‘revolutionair’ genoemd. Qua prijs heeft tante Ellis daar helemaal gelijk in. De flinke burger is op een originele wijze verpakt en ligt op een fancy broodje. Sappig, lekker en qua smaak een beetje pinda/nootachtig.

3 Burger King

Isolatorweg 25
Prijs: €5,95
Oordeel: De plant based Whopper (op basis van soja, tarwe en kruiden) is niet geschikt voor vegetariërs en veganisten, omdat ‘ie wordt gebakken op een gewone vleesgrill. Dat is overduidelijk te proeven, maar toch is dit een prima vervanger voor de rundvlees Whopper.

4 Meatless District

Bilderdijkstraat 65-67-HS
Prijs: €17,-
Oordeel: Kan het nóg duurder? Ja hoor! Deze in een triest ziekenhuistrommeltje verpakte seitan (vleesvervanger op basis van tarwe-eiwit) burger met Max & Bien fonduesaus is kruidig, heeft een lekkere bite en is licht pittig. Behalve aan de prijs kunnen we hier wel aan wennen.

5 Nude Burger Club

Kolksteeg 10-D
Prijs: €7,25
Oordeel: Deze burger wordt geserveerd op een mooi, glimmend broodje dat aan een wentelteefje doet denken. De smeuïge burger heeft een lekkere rooksmaak en een dikke kaasjas aan. Kritiekpuntje: iets teveel saus.

6 Deer Mama

Ceintuurbaan 71
Prijs: €15,45
Oordeel: Deze giga unit is mooi belegd en heeft een kapsalon/Turkse pizza vibe. Maar lieve mama, wat zit er in hemelsnaam in deze burger met een nogal opmerkelijke structuur? Laten we het netjes houden: ook voor deze nogal specifieke smaak zal er ongetwijfeld een liefhebber zijn.

Productie Remco Buma, Robert Plat, Martijn van Stuyvenberg, Bipendu Tshipanda

vegan burgers