Mooi weer? Dan is het tijd voor een verkoelend drankje, zoals een iced latte! Waar drink je de lekkerste ijskoffie van de stad?

1 Screaming Beans

Runstraat 6
Betaald: €4,50
Oordeel: De iced latte wordt hier goed geschud in een shaker en het resultaat mag er zijn. Uitstekende koffie, met kleine stukjes ijs om op te knabbelen en wat ons betreft ook de beste en meest smaakvolle ijskoffie van deze test.
Cijfer: 10

2 Drupa

Eerste Anjeliersdwarsstraat 6
Betaald: €4,00
Oordeel: Schuin tegenover Café Nol vind je een vrij onopvallend koffiezaakje waar je bijna voorbijloopt. Niet doen! Loop terug! Heerlijke koffie alert! Deze ijskoffie is zacht en romig en heeft een fijn bittertje. De naam drupa is trouwens ontleend aan de vrucht van de koffieplant.

3 Berry

Bilderdijkkade 27
Betaald: €4,50
Oordeel: ‘Koffiezaakje met oog voor detail’, meldt Google. Of we havermelk willen? Nee, dank! Agavesiroop misschien? Wie z’n moeder?! Dit is een wat straffere ijskoffie met een goede, volle smaak en lekker koud.

4 Toki

Binnen Dommerstraat 15
Betaald: €3,80
Oordeel: Razendpopulaire hotspot waar het de hele dag door druk is. Bliksemsnelle service, maar de iced latte is meer melk dan koffie. Heerlijk zacht, romig en vol. Zo ongecompliceerd en toegankelijk heb je ‘m het liefst op een zomerse dag. Inclusief een vette knipoog van de barista.

5 Anne&Max

Houthavenweg 237
Betaald: €3,50
Oordeel: Mogen we eerst even opmerken hoe vet de Houthavens buurt is geworden? Bij Anne&Max (de naam doet ons op d’een of d’andere manier denken aan Suzan & Freek) drinken we een vrij neutrale ijscappuccino, die niet zo ijskoud en romig is als de menukaart ons had beloofd maar toch een duimpje omhoog krijgt.

6 Back to Black

Van Hallstraat 268
Betaald: €3,60
Oordeel: Een prachtig ingerichte hangout op een rustige plek, waar de iced latte een opmerkelijk, maar niet storend bijsmaakje heeft. Een dubbele espresso shot was misschien toch beter geweest.

Productie Martijn van Stuyvenberg