Kipliefhebbers kunnen hun hart ophalen met deze test. Bij deze adresjes eet je de allerlekkerste chicken wings van Amsterdam.

1 Gangnam Chicken

Eerste Helmersstraat 251-H
Betaald: €8,50 (8 stuks)
Oordeel: Oké, deze smeuïge chicken wings drijven in een hemels soya-garlic sausje, maar ze zijn VERRUKKELIJK. Moet dat met hoofdletters? Ja, dat moet met hoofdletters. Even serieus: deze epische authentic Korean fried chicken wings móet je ooit een keer geproefd hebben.
Cijfer: 10

2 Naskip

Dapperstraat 147
Betaald: €6,- (7 stuks)
Oordeel: Een Surinaams begrip in Amsterdam. Deze dik gepaneerde giga units bevatten de meeste kip en zijn licht pittig. Smullen (en genieten) van een authentiek en beproefd met je ogen dicht.

3 The Chicken Bar

Voetboogstraat 6-8
Betaald: €7,50 (5 stuks)
Oordeel: Grote stukken kip in een crunchy jasje met een pittigje. Heerlijk gekruid dus, maar misschien niet voor iedereen toegankelijk. Maar wij vinden ‘m heerlijk. Kortom: een win(g)-win(g) situatie!

4 Chris Kip

Albert Cuypstraat
Betaald: €2,50 (6 stuks)
Oordeel: Zeg je kip, dan denk je aan Chris Verhoef (en andersom). Sinds jaar en dag is deze vakman present op de Albert Cuyp. We proeven botermalse kip, die zo van het botje valt.

5 Benny’s Chicken

Albert Cuypstraat
Betaald: €3,- (12 stuks)
Oordeel: Lekker gekruid, tikkeltje zoutig en maar liefst 12 stuks voor zo’n zacht (gegaard) prijsje. Zo zie je maar weer: op de (Albert Cuyp) markt is je euro minstens het dubbele waard!

Productie Robert Plat en Martijn van Stuyvenberg