Van wereldberoemde zalen en kleine theaters met restaurant, tot een theater dat uitsluitend programmeert voor kinderen: acht culturele parels op een rij, in alle hoeken van de stad, waar altijd iets moois te zien is. 

Tolhuistuin

Deze hotspot in Noord is een vrijplaats voor alle kunstvormen. Je vindt hier naast een café-restaurant en een zonneterras aan het IJ drie theater- en concertzalen, expositieruimtes, een hiphopschool en een kinderkunsthal.

TapasTheater

Bij TapasTheater hoef je niet te kiezen tussen eten en theater: je doet het gewoon allebei. Kies uit verschillende voorstellingen van 20 minuten, variërend van toneel en musical tot cabaret, en tussendoor zijn er kleine gerechtjes bij de foodbar.

Bijlmer Parktheater

De programmering van dit theater verbreedt je horizon en laat zien wat er speelt in onze cultureel diverse samenleving én in de Bijlmer. Het theater biedt ook een podium aan kunststromingen uit de wijk.

ITA

Met een programmering waar bekende gezichten worden afgewisseld door nieuwe generaties theatermakers, is Internationaal Theater Amsterdam (ITA) hét toonaangevende centrum van theatercultuur.

Lees ook: Amsterdamse markten: Van antiek tot boeken en planten

Theater De Krakeling

Dit theater is het enige theater in Nederland dat exclusief voor kinderen programmeert, van peuter tot puber. Hier laat je je kind met een gerust hart achter bij de mooiste toneel- en dansvoorstellingen.

Podium Mozaïek

In een prachtig gebouw in West presenteert dit theater muziek, dans, theater, comedy, spoken word en festivals voor jong en oud. Met een café-restaurant, dus perfect voor een complete avond uit.

Meervaart Theater

Het Meervaart Theater in Osdorp is een fijn theater zoals je ze vaak vindt in een middelgrote stad, maar dan in Nieuw-West. Je ziet er publiekstrekkers van de grote gezelschappen, maar ook multicultureel cabaret van eigen bodem.

Nationale Opera & Ballet

Hier staat opera en ballet van wereldklasse op het podium. Elk seizoen zijn er prachtige en vernieuwende voorstellingen te zien, van klassiek tot hypermodern, en vrijwel allemaal in huis gemaakt en opgevoerd.

Zin gekregen om naar één van deze culturele parels te gaan? Bekijk alle voorstellingen op iamsterdam.nl/agenda