Van de bekende Albert Cuypmarkt tot de verschillende kleine markten in Zuidoost: in Amsterdam heeft iedere buurt z’n eigen markt. Maar wist je dat er de hele week door ook bijzondere markten met speciale producten plaatsvinden? Van antiek tot boeken en planten… wij zetten de leukste markten voor je op een rijtje.

Plantenmarkt op het Amstelveld

Op het Amstelveld in het centrum vind je iedere maandag de plantenmarkt. Van de grootste tot de kleinste stadstuinen, hier is voor ieder Amsterdams buitenpaleisje een passend plantje.

ZuiderMRKT op de Jacob Obrechtstraat

Iedere zaterdag staat je maar een ding te doen: met een lege boodschappentas richting de ZuiderMRKT voor allerlei verse biologische producten.

Vlooienmarkt op het Waterlooplein

Verzamelaars en vintage-fans, opgelet! Op de Waterloopleinmarkt koop je sieraden, elektronica en boeken. Of duik in de kramen vol stapels vintage kleding en ga op zoek naar die ene bijzondere jas of die spectaculaire laarzen.

Lees ook: Reportage | Amsterdamse marktkoopmannen

Antiekmarkt op de Noordermarkt

Iedere maandag kun je zoeken naar schatten op de Noordermarkt. Van servies tot kleding en spullen voor in huis. Trek gekregen? Scoor een sapje of een Vietnamese loempia en je hebt weer energie voor nog een rondje speuren.

The Maker Market in De Hallen

In De Hallen vind je ieder laatste weekend van de maand The Maker Market. Binnen in de hal, in de oude trampassage, staan kraampjes met het beste van Amsterdamse makers.

Boekenmarkt op het Spui

Elke vrijdag is er boekenmarkt op het Spui. Het plein staat dan vol kramen met tweedehands (bijzondere) boeken en posters. Op zoek naar een bijzonder cadeau, een eerste editie of een nieuw koffietafelboek? Hier vind je het zeker.

Pure Markt

Iedere zondag vind je in Park Frankendael, Amstelpark of het Beatrixpark de Pure Markt. Op deze vrolijke markt proeven foodliefhebbers het beste van lokale ondernemers.

Nog niet uitgeshopt? Op Iamsterdam.nl/markten vind je alle markten verzameld.