Het verhaal van Chris Frens begint met een opvallende droom: hij wil de meest verse haring van Amsterdam verkopen. In 1986 begint hij Haringhandel Frens op het Koningsplein.

 

Chris’ droom om een zaak te starten komt als eerste uit. Tien jaar later wordt de haring van Haringhandel Frens uitgeroepentot ‘de beste haring van Nederland’ door het AD. Ook worden in dit jaar de rolluiken van de kar kleurrijk beschilderd door kunstenaar Fabrice Hünd.

De trotse Chris blijft zelf doorwerken tot 2010. In dat jaar besluit hij, op 65-jarige leeftijd, een stapje terug te zetten. Zijn zoon Jasper helpt de traditie voort te zetten en neemt het werk gedeeltelijk van zijn vader over. Na vele jaren hard werken gaat

Chris in 2016 op 71-jarige leeftijd met pensioen en draagt hij het stokje over aan zijn vrouw, zoon en goede familievriend Ruben. Nu is de zaak vooral in handen van Ruben en zijn vrouw Zoë.

Zeven dagen per week open zonder te klagen en zonder personeel leidt tot lange werkdagen, die fysiek best zwaar zijn. Maar dat vinden ze niet erg. ‘Als ik de reactie van een toerist zie die bang is om een glibberige haring te eten is mijn dag weer helemaal goed,’ aldus Ruben.

Productie Tara Burnam