Geen zin om te koken? Mokum Magazine raadt je aan om te bestellen of af te halen bij Happy Corner. Het fantastische Chinees-Indische restaurant van de familie Yang is al 25 jaar een aanrader.

De familie Yang heet je van harte welkom!

De geschiedenis van Happy Corner is nauw verweven met de familie Yang. Xianjan en haar man Yongjie zijn sinds 1995 de eigenaars van dit restaurant. De Yangs zijn afkomstig uit Zhejiang, een kustprovincie ten zuiden van Shanghai. Het is een hecht gezin dat met trots de keuken uitdraagt die zij hebben meegenomen naar Amsterdam. Chef Liang, ook afkomstig uit Zhejiang, heeft een formele opleiding als kok en is aangetrouwd in de familie.

Happy Corner serveert zowel de bekende gerechten uit de Chinees-Indische keuken als een grote reeks authentieke Chinese specialiteiten. Geïnspireerd op kruiden en ingrediënten uit de regio’s Guangzhou (voorheen Canton) en Szechuan varieert het smaakpalet van mild en pittig tot hartig en zoet.

De sfeer van het restaurant is identiek aan die van traditionele Chinees-Indische restaurants in Nederland. De familie Yang beschikt ook over een afhaal en take-away service en biedt ook catering aan op elke gewenste locatie in de regio Amsterdam. Dit jaar viert Happy Corner haar 25-jarig jubileum.

Lees ook: De lekkerste gerechten op de Zeedijk!

Wat is het allerleukste aan een restaurant runnen in Amsterdam?

Xianjan: ‘Geen enkele dag is hetzelfde. We verwelkomen heel veel dagjesmensen en toeristen die goede verhalen over ons hebben gehoord of gelezen. Daarnaast hebben we ontzettend veel vaste gasten, die door de jaren heen met ons mee zijn gegroeid. Bijvoorbeeld een wat ouder echtpaar, dat aan de Amstel woont en die wij ‘opa en oma’ mogen noemen. Zij komen elke twee weken om lekker te eten en bij te kletsen. Ook hebben we een buurtgenoot, die zo’n drie keer per week komt eten in ons restaurant en dan vaak tegen ons zegt dat wij een soort van familie voor hem zijn geworden.’

Wat moeten de Mokum Magazine lezers absoluut een keer gegeten hebben bij Happy Corner?

‘Kung Po Kai – kip met een licht-pittige Cantonese saus en heel veel groenten is een aanrader. En heel veel mensen vinden onze Szechuan Beef, een rundvlees specialiteit, erg lekker. Ook moet je onze Pekingeend met pannenkoekjes zeker een keer proberen en ook alle Tipan gerechten zijn aan te bevelen.’

En wat halen Amsterdammers graag af?

‘Nasi met saté wordt het meest besteld en heel veel babi pangang. Daarnaast heeft Happy Corner elke twee maanden een nieuw en voordelig meeneem maandmenu. En voor wie geen zin heeft om de deur uit te gaan: via onze website en Thuisbezorgd.nl kun je een bestelling plaatsen. Happy Corner bezorgt in bijna heel Amsterdam en ook in Diemen. Tip: als je via onze website bestelt, krijg je er een gratis blikje frisdrank bij!’

Maandmenu voor 2 personen (juli & augustus)

Saté ajam
Babi pangang (mager vlees)
Kip met tausisaus (zwarte bonensaus)
Tjap tjoy (vegetarisch)
Nasi, bami of witte rijst

€21,-

Happy Corner

Plantage Middenlaan 30
Telefoon 020-6241525
happy-corner-amsterdam.nl

Like Happy Corner ook op Facebook en Instagram.