Komend weekend is het bevrijdingsdag. Amsterdam barst op 5 mei van de evenementen en festivals. Dit zijn onze aanraders.

Het Vrije Westen

Bij dit gratis festival in het Westerpark is er voor de vijfde keer een breed programma van verschillende bands, djโ€™s, een gezellige markt en kinderactiviteiten. Ga los op de hits van Kraantje Pappie en neem je iets te snacken bij de rijdende keukens.

Het Amsterdams Verbond

Het was even onzeker of Het Amsterdams Verbond doorging. Een paar weken geleden kreeg het festival bericht geen vergunning te krijgen van de gemeente, maar alles is geregeld. Het evenement staat officieel op de planning komende zondag. Je checkt hier optredens van Kriss Kross Amsterdam en Broederliefde.

Bevrijdingsdans Festival

Tijdens dit vrolijke festival op het Museumplein wordt door te dansen Bevrijdingsdag gevierd, net als in 1945 toen de geallieerden de stad inreden en de mensen op straat stonden te dansen. Van breakdance tot salsa, je vindt het hier allemaal.

Vrijheidsmaaltijden

Komende zondag luiden om 18.00 uur de Amsterdamse kerkklokken als start van de Vrijheidsmaaltijd. In parken, huiskamers, theaters en musea wordt de tafel gedekt met als thema Familie Amsterdam.

Concert op de Amstel

Het weekend wordt afgesloten met een van de grootste evenementen van de dag. Er is een enorm drijvend podium, met op de achtergrond het Koninklijk Theater Carrรฉ. Hier wordt opgetreden door allerlei artiesten. Onder andere de koning en de koningin zijn van de partij.

Tekst Boris van Leeuwen Foto Pixabay