Net als modetrends zijn er ook tattootrends. Vroeger zag je iedereen met een tattoo op de onderrug, met ‘live, laugh, love’ of met infinity-tekens. Maar wat is er nu in op het gebied van tatoeages? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet!

Handtatoeages

Tatoeages op je vingers zijn inmiddels oud nieuws. Nu zijn handtatoeages helemaal in! Nadat de handtatoeage van Ariana Grande viral ging, is het een ware trend geworden. Denk wel even twee keer na voordat je zo’n tatoeage laat zetten. Je hand is namelijk de pijnlijkste plek! Dit komt door de dunne huid en de vele botjes.

https://www.instagram.com/p/BwQa-feniuG/?utm_source=ig_embed

 

https://www.instagram.com/p/BrFhYjEH5wP/?utm_source=ig_embed

Röntgen

Als we naar de radioloog moeten, betekent dit normaal gesproken niet veel goeds. Gelukkig komen er bij deze röntgenstralen geen gebroken botten kijken! De röntgentatoeage is een tatoeage die (doormiddel van schaduwen en dunne lijnen) de illusie van een röntgenfoto creëert. Vooral bij bloemen geeft dit een erg mooi effect.

https://www.instagram.com/p/BnTips9HENZ/?utm_source=ig_embed

Geborduurd

Vintage is in, zelfs bij tatoeages. Bij deze trend lijkt het of er daadwerkelijk iets op je lichaam is geborduurd. Er wordt vaak veel gespeeld met kleuren. Heb je nog een borduursetje liggen? Ontwerp je tatoeage dan helemaal zelf!

https://www.instagram.com/p/Bvkwr4-A4vI/

https://www.instagram.com/p/BdvsBSrFp93/

Doodles

Doodles zijn speelse, imperfecte tekeningen. Alsof je ze uit losse pols op papier hebt gezet. Ook deze worden dit jaar erg veel getatoeëerd. Geen trend voor de perfectionisten onder ons, maar wel leuk als je houdt van creatieve tatoeages.

https://www.instagram.com/p/BxfP0-HnOdq/

https://www.instagram.com/p/BwFsvOkgnWg/

Half dier

Een andere trend zijn tatoeages die half dieren zijn. De andere helft is vaak een abstracte, minimalistische tekening, in dezelfde vorm als het dier. Wolven, tijgers, panda’s, herten, leeuwen – je ziet alle dieren voorbij komen in deze trend!

https://www.instagram.com/p/Bw5szYah1Xu/

https://www.instagram.com/p/Bq565IVBhgL/

Mix en match

De laatste tatoeage trend van dit jaar zijn tatoeages waarin je verschillende stijlen met elkaar combineert. Zwart-wit met een beetje kleur, realistisch maar tegelijkertijd ook geometrisch – laat je creativiteit de vrije loop!

https://www.instagram.com/p/BjAVuYYjEtl/

Tekst Isa Wessels Foto Freepik