Nieuw in Amsterdam, vlakbij de Dam: De Plaets is een unieke ruimte waar je met grotere groepen terechtkunt voor bijvoorbeeld vergaderingen, een privé lunch en/of diner, borrels, high tea’s, workshops, verjaardagen, etc.

De geschiedenis van De Roode Leeuw gaat terug tot in de 15e eeuw. In 1911 opende het hotel haar deuren en was daarmee een van de eerste hotels in Amsterdam. De ligging is fantastisch en zeer centraal, gesitueerd op het bruisende Damrak vlakbij De Dam. Brasserie De Roode Leeuw is perfect centraal gelegen in de stad. Je kan van alle windhoeken komen aanwaaien met het openbaar vervoer.

Ontdek De Plaets

Die Plaets(e) was in vroeger tijden de naam van de Dam en de voorlopers van de Roode Leeuw waren hier gevestigd. Zo was in 1454 Herberg De Roode Leeuw gevestigd aan de zuidkant van Die Plaets. Ook het latere koffiehuis De Roode Leeuw lag aan dit plein, wat al eeuwenlang het centrum van Amsterdam markeert. In 1911 is de huidige Roode Leeuw gesticht op het Damrak, maar met de naam Plaets wordt verwezen naar de historie en het plein. Het plein staat namelijk al eeuwenlang voor een plek van ontmoeting en verbinding, feestelijkheid en vrijheid van meningsuiting. Allemaal kernwoorden waar de Roode Leeuw zich sterk mee identificeert.

Dutch Table: een heerlijke proeverij voor groepen met échte Nederlandse gerechtjes.

Boekingsinformatie

De Plaets is de ultieme locatie om karakteristiek en onvergetelijk samen te komen in hartje Amsterdam. Privé of zakelijk: het wordt hoe dan ook een unieke ervaring. De Roode Leeuw is flexibel en heeft geen standaard pakketten. Informatie vind je op de website, maar je kan ook even bellen of mailen als je nog vragen hebt. Zittend is er plek voor 40 gasten en staand voor 60 personen.

Het boeken van groepen en het aanvragen van informatie kan via e-mail: groups@hotelamsterdam.nl

Telefoon: 020-5550666
Website: www.brasseriederoodeleeuw.nl