Wordt het een rondje Amstelveen, of fiets je liever richting Halfweg en/of Haarlem? Dit zijn de leukste fietsroutes rondom en in Amsterdam!

Rondje Amstelveen

Een leuke fietstocht die je door allerlei verschillende gebieden brengt is een rondje Amstelveen. Hierbij ga je via het Amsterdamse Bos ten zuiden van Amstelveen via de Amstel weer terug. Je ziet dus de binnenstad van Amsterdam, het bos, een stukje uitgestrekt Nederland landschap, een rivier en weer terug in de stad. Het is een route van ongeveer 2 uur, maar met alles wat je onderweg tegenkomt kun je het natuurlijk zo lang maken als je zelf wilt. Stop bij een lekker restaurantje, ga cultuur snuiven in een museum of zwem in de Amstel of ergens in het Amsterdamse Bos.

Klik hier voor de route in Google maps!

Fietsen naar Halfweg en Haarlem

Halfweg dankt zijn naam aan de ligging, namelijk halverwege tussen Amsterdam en Haarlem. Hier kom je door via Sloterdijk te fietsen. Eerlijk, het is leuk om doorheen te fietsen maar er is eigenlijk weinig te beleven. Daarom fiets je even door naar het recreatiegebied Spaarnwoude. Hier kun je zwemmen, heerlijk op een hete dag. En als je wilt skiรซn kan dat zelfs ook, er is namelijk een indoor skihelling. Daarna fiets je door naar Haarlem om daar even wat te eten en dan kun je weer terug. Om de fietstocht wat spannender te maken fiets je via Amsterdam Nieuw-West weer terug.

Klik hier voor de route in Google maps!

Langs de Amstel

Je kent het bekende liedje van Stef Ekkel over de woonboten aan de Amstel vast wel. En inderdaad, er liggen veel woonboten in de Amstel. Maar er is nog veel meer te vinden als je een stukje uit de stad rijdt, namelijk een prachtig en typisch Hollands landschap. Als je lekker een paar uurtjes wilt fietsen, fiets je naar Nes aan de Amstel. Je begint in de drukke binnenstad en langzaamaan wordt de omgeving steeds rustiger totdat je eigenlijk niets om je heen hebt. En het leuke is dat je, zodra je de stad uit bent, eigenlijk niet kunt verdwalen, want je volgt gewoon de rivier.

Klik hier voor de route in Google maps!

Fietsen door het Amsterdamse Bos

Op een warme dag is het fijn om een fietstocht te maken door het Amsterdamse Bos. Door de bomen fiets je veel in de schaduw. Ook zijn er overal zitplekken om even uit te rusten. In het bos kun je naar Chez Faviรฉ kun je een kopje koffie doen. Als het รฉcht warm is kun je vervolgens gaan zwemmen, of in ieder geval pootjebaden, in de Grote Vijver. Vervolgens kun je met geiten knuffelen in de boerderij, dat is natuurlijk vooral leuk als je kinderen mee hebt. De dag kun je afsluiten bij Restaurant Aan De Poel, een restaurant met 2 Michelin-sterren. Wel even reserveren van tevoren!

Klik hier voor de route in Google maps!

Ga je fietsen met de kids?

Als je deze mooie fietsroutes in Amsterdam en omgeving gaat fietsen met de kinderen, dan is het belangrijk dat je een goede fiets voor ze hebt. Bij de aanschaf van kinderfietsen is het goed om te weten dat je goed moet letten op de inchmaten. Een te grote of te kleine kinderfiets kan ervoor zorgen dat je kind niet goed op de fiets zit. Bekijk daarom altijd goed van te voren welke inchmaat voor jouw zoon of dochter geschikt is. Als voorbeeld, heeft jouw kleine telg een lengte van 100cm? Dan is een kinderfiets 14 inch de juiste inchmaat. Heeft jouw kind een lengte van 122cm? Dan is een kinderfiets 22 inch de juiste maat.

Productie fietsenopfietsen.nl