Nog geen tijd gehad om inkopen te doen voor Pasen? Bij deze zeven plekken vind je een heerlijk paasbrood!

Patisserie Holtkamp (Vijzelgracht 15)

Bij Holtkamp kan je terecht voor een rijkelijk gevuld paasbrood met zuidvruchten, gedroogde stukje abrikoos, diverse noten en amandelspijs.
Prijs: klein €8,00, groot €12,95

Hartog’s Volkoren (Wibautstraat 77)

Je hebt hier keuze uit een paasbrood met amandel- of hazelnootspijs, beide komen in een kleine en grote vorm en zijn dezelfde prijs.
Prijs: klein €6,82, groot €13,59

Bakkerij Balvert (Waldenlaan 2)

Bakkerij Balvert verkoopt de broden met onder andere noten, zuidvruchten en amandelspijs. Je hebt het ‘gewone’ paasbrood en het Amsterdamse paasbrood. Het Amsterdamse paasbrood is groter en langer.
Prijs: klein €8,95, Amsterdams €12,95, half Amsterdams €6,75

Kwekkeboom (Ferdinand Bolstraat 119, Buikslotermeerplein 152, Linnaeusstraat 80)

Ook bij Kwekkeboom ben je aan het juiste adres. Het zit vol noten, zuidvruchten, amandelspijs en, wat we niet zien bij de andere paasbroden, amarena kersen. Dat zijn ontpitte zure kersen die worden ingelegd in suikersiroop, wat een knapperige schil en zeer zoete smaak creëert.
Prijs: €8,10

Banketbakkerij – Patisserie Blommenstein (Churchilllaan 26)

Bij Blommenstein kan je kiezen of je een paasstol wilt met of zonder spijs. Ook hebben ze nog meer andere paasproducten als een paastaartje, advocaatslof en paas roomboterkoekjes.
Prijs: klein met spijs €9,50, groot met spijs €15,50, klein zonder spijs €8,95

Bakkerij Westerpark (Van Limburg Stirumstraat 34)

Hoef je niet een heel paasbrood maar wil je wel wat op tafel leggen? Bij Bakkerij Westerpark kan je vier losse plakjes kopen. Sta je in de winkel en ziet het er zo verrukkelijk uit dat je toch een hele wilt? Die hebben ze gelukkig ook.
Prijs: vier plakjes €3,65, klein €7,80 (met of zonder spijs)

Albert Heijn

Bij de Albert Heijn zijn ze al helemaal in de partysfeer en hebben zijn niet een paasbrood, maar een feeststol. Het heeft alle zelfde kenmerken van een paasbrood en is daarbovenop ook nog is bestrooid met poedersuiker, om meer kunnen we niet vragen.
Prijs: €2,49

Tekst Tara Burnam Foto Andreas Lischka via Pixabay