De toenemende zorgvraag en druk op de thuiszorg als gevolg van de vergrijzing was voor de oprichters van Beep for Help reden tot actie. Daarom startten zij vorig jaar met hun hulpplatform.

Voor allerlei taken in en rondom het huis kan men de helpers van Beep for Help inschakelen. Denk bijvoorbeeld aan het opruimen van de tuin, vervangen van gordijnen, schoonmaakwerk of het in elkaar zetten van een kast. Dit alles tegen een zeer schappelijk tarief.

Er zijn steeds meer ouderen en een groot aantal van hen woont tot op hoge leeftijd zelfstandig. Bij sommige werkzaamheden thuis is op den duur hulp nodig. Veel mensen hebben – gelukkig – zorgzame kinderen of buren die af en toe kunnen bijspringen. Maar niet iedereen vindt het makkelijk om hun naasten om hulp te vragen. Daarbij is het voor de mantelzorgers vaak lastig om de zorg te combineren met hun eigen gezinnen en werk.

Gelukkig kan de thuiszorg een groot verschil maken. Maar de vraag naar zorg is groot, met lange wachttijden tot gevolg. Omdat veel werk dat door thuiszorgers wordt gedaan niet per se medisch van aard is, kunnen de helpers uitkomst bieden. Zij nemen met veel plezier diverse taken bij mensen thuis voor hun rekening. En niet alleen bij ouderen: iedereen die wil kan hulp inschakelen.

Sinds de start in september 2022 heeft Beep for Help al een aanzienlijk aantal mensen in heel Amsterdam kunnen helpen. Veel van deze hulpvragers hebben na de eerste aanvraag รฉรฉn of meerdere nieuwe verzoeken ingediend. Dat is voor Beep for Help een positief signaal dat bevestigt dat het van toegevoegde waarde is.

Meer weten? Kijk op www.beepforhelp.nl