Veel toeristen huren een kamer via Airbnb in Amsterdam. Zo dacht ook een man uit Engeland een kamer te hebben gehuurd voor €134 per nacht. Toen hij er aankwam zag hij dat hij dat bedrag betaald had voor een container. Dit zijn 5 bijzondere Airbnb locaties in 020!

Zeecontainer (vanaf €134 per nacht)

Er stonden deze week twee zeecontainers te huur op Airbnb. Een container stond aan het begin van de Spaarndammerstraat en de andere stond aan het Pauwenpad, vlakbij het Prins Bernhardplein. Na klachten van buurtbewoners bleek dat er geen vergunning was voor de plaatsing. De eigenaar is onvindbaar en de gemeente heeft de containers verwijderd.

Hijskraan (vanaf €435 per nacht)

Deze monumentale hijskraan is het icoon van het NDSM-werf. In de kraan zijn 3 slaapkamers met allemaal een aparte badkamer. Op de top van de kraan is er ook nog een jacuzzi met een prachtig uitzicht.

Molen (vanaf €120 per nacht)

15 minuten vanaf het centrum van Amsterdam kun je overnachten in deze molen. Een overnachting in de Airbnb is echt een Hollandse ervaring, want je wordt omringd door koeien en schapen.

Eiland (vanaf €200 per nacht)

Altijd al gedroomd van een privé eiland? Je kunt in Aalsmeer overnachten op een piepklein eilandje met een schattig huisje.

Luxueuze jacht (vanaf €149 per nacht)

Voor mensen die altijd al eens op een jacht willen overnachten is deze Airbnb een pareltje. In deze unieke, moderne en comfortabele woonboot van 35 bij 6 meter krijg je een privéruimte met een eigen ingang en een eigen badkamer met grote douche en toilet. Het heeft vloerverwarming en is gezellig en warm in de winter.

Tekst Vincent Popken Foto’s Airbnb