Veel toeristen huren een kamer via Airbnb in Amsterdam. De stad telt meer dan 11.000 locaties! Dit zijn 5 bijzondere Airbnb locaties in 020.

Zeecontainer (vanaf €134 per nacht)

Er stonden in mei van dit jaar twee zeecontainers te huur op Airbnb. Een container stond aan het begin van de Spaarndammerstraat en de andere stond aan het Pauwenpad, vlakbij het Prins Bernhardplein. Na klachten van buurtbewoners bleek dat er geen vergunning was voor de plaatsing. De eigenaar is onvindbaar en de gemeente heeft de containers verwijderd.

Romantisch huisje (vanaf € 139 per nacht)

Verblijf in een zeventiende-eeuws houten huis in Broek in Waterland. Dit is waarschijnlijk het meest romantische huis in dit lijstje.

Molen (vanaf €120 per nacht)

15 minuten vanaf het centrum van Amsterdam kun je overnachten in deze molen. Een overnachting in de Airbnb is echt een Hollandse ervaring, want je wordt omringd door koeien en schapen.

Eiland (vanaf €200 per nacht)

Altijd al gedroomd van een privé eiland? Je kunt in Aalsmeer overnachten op een piepklein eilandje met een schattig huisje.

Luxueuze jacht (vanaf €149 per nacht)

Voor mensen die altijd al eens op een jacht willen overnachten is deze Airbnb een pareltje. In deze unieke, moderne en comfortabele woonboot van 35 bij 6 meter krijg je een privéruimte met een eigen ingang en een eigen badkamer met grote douche en toilet. Het heeft vloerverwarming en is gezellig en warm in de winter.

Tekst Boris van Leeuwen Foto’s Airbnb