Test

Deze maand zetten we een aantal Thaise toprestaurants tegenover elkaar. Wie maakt de beste Tom Kha Kai soep?

Productie Remco Buma, Robert Plat, Martijn van Stuyvenberg

  1. Bangkok
    Bangkok

    Reguliersdwarsstraat 117
    Prijs: € 6,50
    Oordeel: Alle ingrediënten zijn prachtig in balans. De best gevulde soep met kolossale stukken kip en knapperige kastanjechampignons die badderen in een uitstekende bouillon. Dit is de enige echte.
    Cijfer: 10
  2. Thaicoon
    Thaicoon

    Beukenplein 10
    Prijs: € 6,50
    Oordeel: Dit meest zoete en toch verfrissende voorgerecht is rijkelijk gevuld, zorgvuldig bereid en heel toegankelijk. Twist: bevat extra groenten.
    Cijfer: 9 1/2
  3. Bird
    Bird

    Zeedijk 72-74
    Prijs: € 7,00
    Oordeel: Zachte soep, iets te neutraal bereid en er is te zuinig met het smaakbepalende citroengras gestrooid. Daarentegen rijkelijk gevuld met champignons.
    Cijfer: 8
  4. Ko-Chang
    Ko Chang

    Westerstraat 91
    Prijs: € 5,50
    Oordeel: Deze Tom Kha Kai is te waterig, bevat teveel grof gesneden champignons en is weinig uitgesproken. Gaat qua smaak richting champignonnensoep.
    Cijfer: 7 1/2
  5. Pheun-Thai
    Pheun Thai

    Hobbemakade 71
    Prijs: € 6,00
    Oordeel: Ietwat slordig soepje waar je de niet-eetbare ingredienten (laurierblaadje, citroengras, galanga) er nog uit moet vissen. Uitstekende kip, maar over het algemeen te citroenerig.
    Cijfer: 7
  6. Songkran
    Songkran

    Marnixstraat 86-H
    Prijs: € 6,50
    Oordeel: Volkomen afwijkend recept. Te zuur, te zout, te pittig en een schreeuwend gebrek aan klappermelk.
    Cijfer: 5