Restaurants met het All You Can Eat-concept zijn hot. Waar vind je de lekkerste gerechten en is de bediening zelfs op een drukke zaterdagavond vriendelijk en snel?

Onze bestelling:

1 nigiri zalm
1 ebi tempura
1 misosoup
1 California temaki
1 spicy tuna

Genki

GENKI
Reguliersdwarsstraat 26
Prijs: € 26,95
Wachttijd: 22 minuten
Oordeel: Allereerst valt op dat je op een zaterdagavond net zoveel afrekent als op een doordeweekse dag. Er staat geen gember op tafel, wel wasabi. De misosoup is prima op smaak, de soeplepel is aan vervanging toe. De ebi fry laat te lang op zich wachten en blijkt overgefrituurd. De spicy tuna is pittig gemaakt met Japanse rode chilipeper, maar de komkommer maakt het minder spicy. De handroll is heerlijk, met lekker veel viskuit, maar bevat (te) weinig krab. Puntaftrek voor de langste wachttijd.
Cijfer: 8

Sumo

SUMO
Kleine-Gartmanplantsoen 17
Prijs: € 28,50
Wachttijd: 11 minuten
Oordeel: Een uitstekende menukaart waarop duidelijk wordt aangegeven wat vegetarisch is, gluten of sesamolie bevat en of het wel/niet geschikt is voor zwangere vrouwen. Zeer smaakvolle, ietwat lauwe misosoup. De gefrituurde garnalen zijn crispy en warm, maar iets te vet. De spicy tuna mag pittiger, de California roll is erg vers en goed gevuld. Tussendoor krijg je nieuwe servetten. Sumo is en blijft een vertrouwd en voortreffelijk adres.
Cijfer: 9

Shabu Shabu

SHABU SHABU
Rembrandtplein 47
Prijs: € 27,50
Wachttijd: 5 minuten
Oordeel: De uitermate vrolijke, vriendelijke en zéér attente bediening en de huge dessertbar maken indruk bij binnenkomst. Je bestelt via een Nexus tablet, die rechtstreeks in verbinding staat met de keuken. De sushi’s staan als eerste op tafel. Gloeiend hete, lekkere misosoup gevuld met verrukkelijke verse groente – zo hoort het! Perfecte ebi fry, mooie sushi’s en ook de spicy tuna maakt zijn naam waar. En wat een prachtige presentatie van alle gerechten. Met de George Ezra remix op de achtergrond is dit genieten met een hoofdletter G. Tot zaterdag!
Cijfer: 10

Genroku

GENROKU
Reguliersdwarsstraat 18
Prijs: € 27,50
Wachttijd: 4 minuten
Oordeel: Lekkere nigiri zalm, iets te ruim van tevoren bereide spicy tuna, maar de sushirijst is te plakkerig. Dat oogt niet mooi, net als de loempia die aan de vettige kant is. De misosoup bevat zeewier met een bloemige smaak en grote blokken tofu. De bediening is strak en zakelijk, waardoor je het zaterdagavondgevoel zelf moet opwekken.
Cijfer: 7

Kyoto

KYOTO CAFÉ
Damrak 44
Prijs: € 22,80 (Superior Menu)
Wachttijd: 8 minuten
Oordeel: De aan elkaar klevende menukaarten zijn aan vervanging toe. De locatie trekt luidruchtige (toeristen-)klandizie aan. De inrichting is onrustig. Het plankje van de nigiri ziet er onfris uit, de misosoup is te waterig en de piepkleine ebi fry ziet er totaal anders uit dan op de menukaart en smaakt bovendien naar taaie kibbeling. De zalm oogt niet smakelijk. Uitstekende spicy tuna – de meest pittige van deze test. Ook de California roll is goed. Als we uiteindelijk aangeven dat ook een flink aantal andere gerechten uit de andere rondes niet naar wens was, wordt er slechts één wenkbrauw opgetrokken.
Cijfer: 4

Miu

MIU
Nieuwezijds Voorburgwal 161
Prijs: € 26,50 (Superior Menu)
Wachttijd: 10 minuten
Oordeel: Zeer trendy, sfeervol ingericht restaurant met prettige loungemuziek. Het bakje gember en de wasabi hebben te lang gestaan. Daar waar de sushi’s meestal als laatste worden geserveerd, komen ze hier als eerste op tafel. De misosoup is perfect van smaak. De gefrituurde garnalen zijn krokant, de nigiri en de sushi’s zien er allemaal even mooi uit. De spicy tuna mag ook hier scherper. Zeer alerte en vriendelijke bediening. Op de menukaart vind je bijzondere salades (rode bieten, eend en zeekwal, coquilles en Hollandse garnalen) en originele gefrituurde en gegrilde gerechten (chasiu sandwich, gebakken Man Tou en gegrilde zeebaars). Keurige porties, maar iets te weinig variatie tonijn/zalm bij de maki’s.
Cijfer: 9 ½